Verstapen: Jedna od najtežih trka u karijeri 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je večerašnja trka Formule 1 za Veliku nagradu Katara bila jedna od najtežih u njegovoj karijeri.

„Mislim da je trku odlučio boravak na stazi pre prve promene guma. Posle toga sam mogao da upravljam tempom i da osiguram da gume uvek budu u dobrom stanju. Meklareni su danas bili brzi. Ovo je definitivno bila teška trka, jedna od najtežih u karijeri. Među pet, verovatno“, rekao je Verstapen posle trke.

Verstapen, koji je u subotu posle sprint trke na Lusailu osvojio treću uzastopnu šampionsku titulu, ostvario je večeras 14. pobedu u sezoni, a 49. u karijeri. On je startovao sa pol pozicije i bez problema je pobedio sa 4,8 sekundi prednosti nad Oskarom Pjastrijem iz Meklarena.

Pjastri je rekao da mu je večerašnja trka bila najteža u životu.

„Veoma sam srećan. Bilo je dobro u prvoj krivini, to je bio plan uoči trke. Zaista impresivna trka, ali definitivno najteža u mom životu“, rekao je Pjastri.

Njegov timski kolega Lando Noris zauzeo je treće mesto.

„Mega trka od početka do kraja. Dobar prvi krug, izvukao sam pouku iz jučerašnje greške, kada sam ušao preširoko. Dobar start, dobar tempo kroz celu trku. Verovatno najbolji tempo. Srećan sam. Bilo je stresno, vruće, mnogo znoja, pomalo sam umoran“, naveo je Noris.

„Sjajn posao celog tima. Tri uzastopna podijuma, zaustavljanje u boksu 1,8 sekundi. Tri odlaska u boks su nam fizički mnogo otežala. Ovo je verovatno bila jedna od najtežih trka. Lep izazov. Čestitam Oskaru, nije pravio greške i naravno, Maks, ponovo“, dodao je Noris.

Naredna trka u šampionatu vozi se 22. oktobra za Veliku nagradu SAD u Ostinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari