Veslanje: Jovana Arsić u polufinalu 1Foto: VSS

Jovana Arsić je u trećoj četvrtfinalnoj grupi ženskog skifa stigla druga na cilj (7:56.23), čime je obezbedila polufinale, koje je na programu u petak.

Trka je u prvoj polovini staze bila veoma izjednačena, da bi se posle hiljadu metara na čelu izdvojile i smenjivale naša Jovana, Amerikanka Kara Kohler i predstavnica Španije Virginija Diaz Rivas. Jovana je kao prva ušla u poslednju četvrtinu trke, kada je bilo jasno da joj plasman u narednu rundu nije ugrožen, a pred cilj je prvu poziciju preuzela Amerikanka i zadržala je do kraja (7:52.41).

Arsićeva je za protivnice imala predstavnice Amerike, Španije, Francuske, Norveške i Japana. U disciplini skif u ženskoj konkurenciji u četvrtfinalu takmičilo se ukupno 24 predstavnika.

Arsićeva je, podsetimo, plasman u četvrtfinalnu trku ostvarila učešćem u kvalifikacijama ostvarivši drugo vreme (7:23.33), iza aktuelne svetske šampionke i pobednice ovogodišnjeg Trećeg svetskog kupa Holanđanke Karolin Florijn (7:18.55).

Kao i Nikolaju Pimenovu i Arsićevoj jedno od prvih devet mesta u ukupnom plasmanu u disciplini skif obezbeđuje vizu za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari