"Videćemo sutra, kada popusti uticaj pilula": Novak Đoković objasnio stanje povređene noge 1EPA-EFE/JOEL CARRETT

Rekordni osvajač grend slemova u Melburnu prvi meč ovogodišnjeg Australijan opena odigrao je sa zavojem na nozi, pa su mnogi bili radoznali da čuju kako se oseća posle pobede u tri seta.

Novak Đoković je danas ubedljivo savladao Roberta Karbaljesa Baenu i očekivano prošao u drugo kolo turnira najviše kategorije, ali su navijači srpskog tenisera ostali zabrinuti zbog njegovog zdravstvenog stanja. Pogotovo zbog toga što je pre svoje premijere otkazao par treninga.

„Noga je dobra, nije idealno, ali se bavimo tome. Nisam imao mnogo treninga poslednjih dana, nadam se da će stvari biti dobre od prvog do zadnjeg poena. Osećao sam se volje kako je meč napredovao, treći set je bio sjajan…

Testirao sam nogu, pokušavao sam da zaštitim nogu na početku, trebalo mi je da uđem u meč, da se krećem slobodnije, što je dalje meč išao, bolje sam se osećao i kretao, navikao sam se na stil igre protivnika sa kojim nisam igrao dugo. Dobro je servirao i igrao u prva dva seta, ali od kraja drugog i trećeg sam igrao u drugoj brzini. Drago mi je što sam odigrao ovako kako jesam“, izjavio je devetostruki šampion AO.

On je sadašnji problem uporedio sa povredom od pre dve godine, kada je sa pokidanim trbušnim mišićem došao do titule.

„Slično je kao pre dve godine, odmor je neophodan da se regulišu vlakna, juče sam trenirao lagano, danas sam povukao jače pred meč, Dobro je bilo, nije idealno, ali dobro. U trećem setu, noga je bila bolje. Videćemo šta će biti sutra kada popuste lekovi i uticaj pilula. Dobra stvar dan između pa ti to daje mogućnost da se regenerišeš. To iskustvo od pre dve godine mi je pomoglo. Ako se po jutru dan poznaje, sve će biti dobro“, optimista je Đokovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari