Videli "lekciju iz gospodstva" 1Foto: STARSPORT

„Spontani intervju“ ambicioznog pojedinca KK Partizan NIS i očigledno svesno iznošenje neistina, doveo je do situacije koja samo može da zabrine sve iskrene ljubitelje košarke, u kojoj se utakmica broj 2 plej ofa pretvorila u pokušaj linča, vređanje svih koji im nisu po volji, do fizičkog ugrožavanja bezbednosti malobrojne delegacije KK Crvena zvezda mts u dvorani.

To se kaže, između ostalog u podužem saopštenju koje su crveno-beli objavili na svom zvaničnom sajtu.

Dalje se navodi da je sve počelo „Odborom za doček“ koji je vređao igrače i delegaciju kluba još na parkingu prilikom izlaska iz autobusa, nastavilo se gađanjem upaljačima trenera Zvezde pri ulasku u dvoranu i bacanjem brojnih predmeta na igrače prilikom njihovog predstavljanja. Usledile su uvredljive pesme na račun igrača, predsednika kluba i razvijanje degutantnog transparenta, bacanje raznih predmeta na teren (upaljači, kovanice, plastične flaše, ključevi, pa i baterije…) pa i pirotehnička i eksplozivna sredstva, prilikom svake odluke sudija koja nije bila po volji „nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima“.

U saopštenju Crvene zvezde pominju se i bacanje topovskog udara na teren 30 sekundi po početku drugog poluvremena, bakljada koja je prekinula utakmicu pet minuta, kao i „slučajno“ pozicioniranje „ljubitelja košarke“ pored i iza klupe Crvene zvezde uz konstantno vređanje igrača najprostijim uvredama, uključujući i ljude sa Press i Photo akreditacijama. A sve je završeno, tvrde iz Crvene zvezde, čekanjem u svlačionici i po hodnicima dvorane ekipe i stručnog štaba kako bi se nesmetano ispraznila dvorana od raznih „frakcija“ uz obrazloženje „da nije bezbedno“?

„Lekciju iz gospodstva i manira smo videli u subotu uveče, možda i očekivano, jer ambiciozni pojedinac KK Partizan NIS nije baš ostavljao takav utisak u prethodnom periodu. Verujemo da je predsednik SANU u društvu unuka u VIP LOŽI uživao u repertoaru svega i svačega što je čuo i video, a što predstavlja suštu suprotnost onoga za šta se on zalaže – kulturnu, civilizovanu Srbiju u kojoj je košarka sport, a ne poligon za nečije iživljavanje i ispunjenje ambicija. KK Crvena zvezda mts zato ovom prilikom poručuje da neće biti kolateralna šteta loših rezultata jednog fudbalskog kluba i nečijih ambicija koje se posle „performansa“ koji smo videli 30.03. 2019. godine mogu nazvati samo bolesnim, i kao odskočna daska za nešto veće?“, stoji u saopštenju crveno-belih.

I zaključuje da će KK Crvena zvezda učiniti sve da organizuje utakmicu broj 3 u skladu sa najvišim standardima Evrolige, Evrokupa i ABA lige koje je organizovala na desetine u prethodnim godinama, ali vodeći pažljivo računa o „reciprocitetu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari