(VIDEO) Atomski derbi Rijada pripao Al Hilalu: Milinković Savić i Mitrović srušili Al Nasr 1Foto: EPA-EFE/STRINGER

U Saudisjkoj Arabiji se igra gradski derbi koji po imenima i po ritmu staje rame uz rame sa sličnim okršajima u evropskom fudbalu.

Vladar Rijada je Al Hilal koji je u 15. kolu nacionalne lige savladao Al Nasr s 3:0. Bio je to duel vodećeg dvojca na tabeli, a pobednik je odmakao pobeđenom za sedam bodova.

Tim u kojem je najsjajnija zvezda portugalski as Kristijano Ronaldo srušili su srpski igrači. Sergej Milinković Savić je načeo gradskog rivala u 64. minutu, a dokrajčio ga je Aleksandar Mitrović s dva gola u samoj završnici meča.

I Sergejev pogodak i prvi Mitrovićev postignuti su glavom. Na ovaj drugi Kristijano Ronaldo je imao primedbu kod sudije, kome je ukazivao da ga je naš golgeter odgurnuo pre skoka na prvoj stativi.

Mitrović se s drugog mesta primakao vodećem Portugalcu na listi strelaca. Najubojitiji ima 15 golova, a njegov prvi pratilac 13.

Al Hilal je ostvario osmu uzastopnu pobedu u prvenstvu, a 14. uzastopce u svim takmičenjima.

Bio je to i mali revanš za poraz protiv Al Nasra u letošnjem finalu Kupa arapskih šampiona s 2:1, kada je oba gola, u 74. minutu i u osmom minutu prvog produžetka, dao Ronaldo.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari