(VIDEO) Dueli na terenu, tuče na tribinama, krv, znoj, suze... : Amerikanci ekranizovali košarkaški derbi Crvene zvezde i Partizana 1foto: Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Prošlosezonska finalna serija plej-ofa ABA lige poslužila kao materijal za dokumentarac o istorijskom rivalstvu dva srpska kluba.

Iza filma stoji medijska kuća „Swish Cultures“ iz Sjedinjenih Američkih Država, a u objavi povodom promocije video i audio zapisa sa beogradskih košarkaških terena nagovešteno je zašto su baš crveno-beli, crno-beli, uz Delije i Grobare izabrani za aktere jednog ovakvog dokumentarca.

„Suparništvo Crvene zvezde i Partizana poznato je kao jedno od najboljih na svetu. Timovi su se sreli u finalu ABA lige u pet napetih utakmica koje smo mogli da gledamo u junu. Dokumentarac ‘Derbi’ pokušava da iznutra pokaže kako izgleda prava košarkaška strast“, stoji u zvaničnoj najavi na društvenim mrežema.

A na osnovu puštenog trejlera da se zaključiti da je akcenat stavljen na vrelu atmosferu na parketu i tribinama tokom utakmica Crvene zvezde i Partizana, jer se može videti puno različitih incidenata na raznim mestima.

Ovdašnjim ljubiteljima sporta preko glave je tuča među navijačima, zasipanje rivalskih ekipa i sudija upaljačima, kovanim novcem, topovskim udarima, petardama… od strane huligana infiltriranih među publiku, sukoba sa policijom… i atmosfere opšte opasnosti po bezbednost ljudi u dvoranama, ali Amerikancima je to, izgleda, egzotično i uzbudljivo.

Koliko je srtpski košarkaški večiti derbi lud i poseban svedoče i američki košarkaši iz suprotstavljenih tabora u trenutku snimanja: Kevin Panter, Ostin Holins… i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari