(VIDEO) "Umoran sam kao pas, treba mi pivo": Rekordno NBA veče Luke Dončića, Slovenac ubacio 60 poena 1EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

As Dalasa napunio koš u pobedi protiv Njujork Niksa – 126:121.

Tako što je ubacio polovinu poena svojih Maveriksa – 60, za 47 minuta provedenih na parketu tokom utakmice dobijene u produžecima.

Čudesni reprezentativac Slovenije pogodio je 21 od 31 šuta, 2/6 za tri i 16/22 za jedan poen. Uz to je ukrao dve lopte i napravio jednu blokadu.

Učinak koji je sam po sebi neverovatan, a rekordnim ga čini to što niko pre njega nije imao tripl-dabl s tolikim brojem poena u istoji NBA.

„Umoran sam kao pas, treba mi pivo za oporavak“, izjavio je raspoloženi ali iscrpljeni Luka neposredno posle svoje fenomenalne predstave.

Obzirom da su i mu druga dva ključna učinka bila dvocifrena – 21 skok i 10 asistencija, u uzbudljivoj borbi u poslednjem kolu najjače lige na svetu.

Takođe, nijedan Balkanac, a bilo je i ima ih velikog formata, nije ubacio toliko poena na nekom takmičarskom meču u Sjedinjenim Američkim Državama.

I ne samo to, Dončić je posle jednog iskorišćenog slobodnog bacanja i namernog promašaja posle toga, šutem iz igre odveo duel u produžetke. S tim da je slavio tih 115:115 kao da su pobedonosni.

„Mnogo ljudi me je pitaju o tome u svlačionici i rekao sam im da sam mislio da smo pobedili. Zato sam tako otrčao do publike. Mislio sam da smo pobedili, a onda sam video da je nerešno.

Tada sam pomislio: Uf“, objasnio je neobičnu situaciju superstar Dalasa i selekcije bivše jugoslovenske republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari