(VIDEO) "Stalno sastanci, gledanje snimaka, skauting, ponavljanje": Kakve su trenerske metode Karija Pešića? 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Član poslednje zlatne generacije koja je u Indijanapolisu srušila SAD i osvojila Svetsko prvenstveno, Igor Rakočević, smatra da se šanse Srbije na Mundobasketu potcenjuju.

– Imali smo te 2002. asove NBA kalibra, jedna od najjačih repreznatcija u poslednjih 30-ak godina. Divca, Bodirogu, Gurovića koji je igrao svoje najbolje utakmice tih godina. Kari je skockao ekipu bez praktično ijedne slabosti. Godinu dana pre toga smo sa sličnom ekipom osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Na pripremama je bilo poraza, kao i u grupnoj fazi, ali je snaga ekipe bila ogromna. Imali smo malo sreće u finalu protiv Amerikananca, ali ona je uvek potrebna u sportu – naveo je Rakočević za N1.

(VIDEO) "Stalno sastanci, gledanje snimaka, skauting, ponavljanje": Kakve su trenerske metode Karija Pešića? 2
Foto: SRDJAN STEVANOVIC

Bivši igrač Crvene zvezde ističe da Pešića pamti kao veoma zahtevnog selektora.

– Radilo se iscrpljujuće i kvalitetno. Kari je zahtevan trener. Ne toliko u smislu treninga, ja sam voleo s njim da treniram. Međutim, sastanci, gledanje video snimaka akcija, stalno ponavljanje toga, skauting svakog protivničkog igrača, to je ono što je bilo iscrpljujuće. On je baš zahtevan što se toga tiče i to je uvek bilo naporno – naveo je Rakočević.

(VIDEO) "Stalno sastanci, gledanje snimaka, skauting, ponavljanje": Kakve su trenerske metode Karija Pešića? 3
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bivši reprezentativac napominje da su SAD prvi favorit, ali da ne treba zanemariti šanse „orlova“ da izbore neko od prvih pet mesta.

– Sve staje u tu utakmicu četvrtfinala i sve zavisi sa kim ćemo igrati. Mi smo samo fokusirani na otkaze u našoj reprezentaciji, ali sve ekipe imaju igrače koji se neće pojaviti na SP. Mislim da imamo igrače koji mogu da povuku i reše utakmicu. Razumem one koji su otkazali pozive, ali velika je čast igrati za reprezentaciju. To mogu samo 12 momaka ize cele Srbije. Medalja za svoju zemlju krov timske karijere – zaključio je Rakočević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari