Viktor Jelenić jedini kandidat 1Foto: Vaterpolo savez Srbije /Tviter

Teniska reprezentacija Srbije sastaće se sa Indijom u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u Londonu.

Jedini kandidat za predsednika Vaterpolo saveza Srbije biće Viktor Jelenić, bivši reprezentativac i predsednik Crvene zvezde, pošto je dosadašnji prvi čovek VSS-a Milorad Krivokapić kazao da se neće boriti za još jedan mandat.

– Odlučio sam da ne budem kandidat za predsednika. Vreme je da u nimalo lakom vremenima rukovođenje preuzmu mlađi ljudi – rekao je Krivokapić koji je na čelu saveza bio od 2014. godine.

Osvrćući se na period iza sebe i dalje aktuelni predsednik istakao je da je ponosan na urađen posao, u kome su mu kako ističe pomogli država i sponzori.

– Šta je uradila reprezentacija sa selektorom Savićem ne treba da govori, osvojili su sve. Godinama najbolja ekipa Srbije. Vratili smo žensku reprezentaciju, jačali mlađe selekcije. Organizovano je nekoliko velikih takmičenja u našoj zemlji, Evropsko u Beogradu će se pamtiti. Igračima je vraćen veliki deo dugova. Istina finansijskih problema ima i sada i verujem da će nove snage naći način da se izbore sa tim. Pokušali smo da pomognemo klubovima koliko je to moguće. Negde je to bilo lakše sa samoupravom negde teže – dodao je Krivokapić ističući na kraju da zadovoljan prethodnim periodom i da ko god bude bio predsednik će moći da računa na njegovu pomoć.

A novi prvi čovek VSS-a verovatno će biti Viktor Jelenić, koga je inače zvanično predložio Upravni odbor Crvene zvezde dok su njegovu kandidaturu podržalo 28 klubova iz cele Srbije, što je više od polovine, a on do 16. aprila treba da se izjasni da li prihvata kandidaturu uz dostavljanje predloga programa i plana rada. Jelenić je u bogatoj igračkoj karijeri osvojio olimpijsku bronzu u Sidneju (2000) i olimpijsko srebro u Atini (2004), dok je kao predsednik Crvene zvezde klub doveo do titule Lige šampiona 2013. godine.

Skupština Vaterpolo saveza Srbije na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo biće održana 24. aprila u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari