Viktor Orban želi organizaciju Superkupa Italije u svom selu, na Apeninima razmatraju njegovu milionsku ponudu 1EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Neverovatna ideja premijera Mađarske, rodom iz mesta sa svega 2.000 stanovnika.

Pod vinjetom „ekskluziva“, italijanska Republika danas je lansirala vest o spremnosti Viktora Orbana da, za osam miliona evra, kupi organizaciju fudbalskog meča Milan – Inter i premesti ga u njegov Felčut.

Isti izvor tvrdi i da je FS Italije ozbiljno shvatio ideju jednog od najkontroverznijih državnika u Evropskoj uniji, tj. da nije isključena mogućnost januarskog duela osvajača Serije A i Kupa Italije na modernoj „Pančo Areni“, sa (oko) 4.000 mesta, udaljenoj 35 kilometara od Budimpešte.

Pomenuti objekat koristi Puškaš Akademija, tu svoje bitke povremeno bije i FK Videoton, a isti je bio poprište i prijateljske utakmice Bugarske i Kazahstana.

Navodno, uprave pomenutih klubova sa Apenina nemaju ništa protiv da idu u mađarsko selo, pre nego u Saudijsku Arabiju, ali trenutni kamen spoticanja predstavlja drugačiji stav predsednika Serije A, Lorenca Kasinija.

Viktor Orban važi za velikog ljubitelja fudbala i to ne samo na rečima, što potvrđuju državna ulaganja u regionalne klubove u sredinama sa većinskim mađarskim življem.

Po tom osnovu je i srpski TSC tako dobro novčano obezbeđen da je u Bačkoj Topoli prošle godine nikao savremen i konforan stadion, po evropskim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari