Vili Ernangomez: Ne znam da li sam u sezoni ikada igrao duže od 30 minuta 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vili Ernangomez je bio Barsino veliko pojačanje prošlog leta, ali se to nije pretvorilo u sjajnu ulogu u timu Rodžera Grimaua.

Madriđanin koji u Evroligi igra prosečno 16 minuta, a u Endesa ligi 20 minuta, pretenduje na značajniju ulogu u timu Blaugrane.

– Naravno, voleo bih da imam veću ulogu i da budem važniji za tim – rekao je Ernangomez u intervjuu za radio stanicu RAC1.

– Ne znam da li je bilo utakmice u kojoj sam igrao više od 30 minuta. Želim da zaradim tu odgovornost i pokažem da je za 15 ili 20 minuta teško uraditi mnogo stvari i pomoći ekipi – dodao je on.

Ernangomez je zaista odigrao neke utakmice duže od 30 minuta, iako je istina da su tokom dosadašnjeg toka sezone bile samo dve takve u pitanju: protiv Palensije (30:47) 29. septembra lane i protiv Obradoira (36:21) 7. januara ove godine, piše katalonski list Mundo Deportivo.

I u oba meča je proveo toliko vremena na parketu jer je trener odmarao Jana Veselog.

Stariji brat Huanća Ernangomeza je mnogo manje igrao u Evroligi, u kojoj je samo na pet od 31 utakmice proveo više od 20 minuta na parketu. Njegov rekord je 21:53 minuta koliko je odigrao 10. januara protiv Olimpijakosa.

Madriđanin (29 godina) shvata da deljenje pozicije centra sa Janom Veselim ne pomaže.

– Istina je da za saigrača imam igrača kao što je Jan Veseli, koji je veoma dobar i ima mnogo iskustva. Ja sam kao sunđer uz njega, trudim se da učim – kaže Ernangomez, koji precizira da ovo svojevrsno takmičenje za minute na terenu ne utiče na odnos između njih dvojice.

– On je odličan saigrač jer od mene traži maksimum na svakom treningu, mnogo mi pomaže svojim savetima i imamo odličan odnos van terena. Teško je da se dva centra koji se takmiče za minute slažu, ali mi to uspevamo. Ali, očigledno da kao igrač želim da igram više – završio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari