Real preživeo, Bajern nije 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Predivna noć četvrtfinala priređena je na Santjago Bernabeuu. Čelsi je do 75. minuta poništio Relalovih 1:3 iz Londona, golovima Maunta, Ridigera i Vernera, ali su Madriđani pogotkom Rodriga odveli meč u produžetak, u kojem je Benzema kaznio još uvek aktulenog šampiona Evrope za sve promašaje Haverca, Pulišića, Žoržinja. Pirovih 2:3 kao uteha za „plavce“ i novu etapu u misiji najtrofejnijeg kluba u Ligi šampiona. Viljareal je nastavio sa svojom ovosezonskom bajkom. Posle eliminacije Juventusa, uspeo je da izbaci i Bajern i tako se po drugi put u klupskoj istoriji plasira u polufinale Lige šampiona. Samjuel Čukueze ispostavio se junakom, pošto je u 88. minutu matirao Nojera za konačnih 1:1, vrednih prolaska među četiri najbolje ekipe. „Žuta podmornica“ je u Minhen stigla sa minimalcem (1:0) koji se ispostavio kapitalnim, na kraju.

Fantastičan meč odigran je na Santjago Bernabeuu; Čelsi je uspeo da nadoknadi minus iz prvog meča, čak i da potpuno preokrene ishod dvomeča (0:3) i sve do 80. minuta bio je nadomak plasmana u polufinale.

„Plavcima“ je čak poništen gol Alonsa, a nakon pogotka Vernera, Haverc je mogao da dokrajči Real, međutim kada to nije uspeo, Modrić je bacio magiju, desnom spoljnom pronašao Rodriga i u 80. minutu Madriđani su imali kaparisane produžetke. Sav trud Maunta, Ridigera i Vernera prosut je u kratkom intervalu, doduše Real je imao i dva sjajne šanse preko Benzeme (prečka) i Vinisijusa, međutim Čelsi je morao ishod dvomeča da reši pre dodatnih pola sata. Samo je Pulišić imao dve odlične šanse u nadoknadi, ali je ishod odlučen u narednih pola sata.

I u tom intervalu gosti su bili bolji, međutim samo jedna odlilna akcija i asistencija Vinisijusa bila je dovoljna da Benzema matira Mendija i odvede Real u polufinale.

Mogli su kasnije Haverc i Pulišić, kao i Žoržinjo da povećaju na 2:4, međutim Pirova pobeda označila je samo eliminaicju poslednjeg šampiona Evrope.

Jeste Bajern, pak, u revanšu bio bolji, više je napadao, stvarao šanse, ali nije bio dovoljno produktivan.

Viljareal se opredelio za dupli blok i nije od toga odustao ni kada je Levandovski dao gol u 52. minutu.

Bavarci su imali odličnu šansu preko Milera u 71. međutim posle promašenog zicera reprezentativca Nemačke, gotovo iz nebuha Čukueze je utišao prepunu Alijanc arenu.

„Žutoj podmornici“ bile su dovoljne samo četiri šanse da dođe do gola, dok je Bajern imao dvadeset pokušaja više, 313 kompletiranih pasova u plusu u odnosu na rivala, ali je na kraju sovju misiju završio već u četvrtfinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari