Vilson: Bronkosi su me ucenjivali zbog klauzule o povredi 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Kvoterbek Denver Bronkosa Rasel Vilson otkrio je do sada nepoznate detalje iz prethodne sezone – kada ga je franšiza primoravala da se odrekne klauzule u ugovoru, pod pretnjom da će u suprotnom biti „klupiran“.

Vilson je predvodnik napada Denvera prethodne dve sezone, otkad su Bronkosi Sijetl Sihoksima ustupili pravo bogatstvo ne bi li doveli tada jednog od najplaćenijih kvoterbekova.

Deo unosnog ugovora je i klauzula po kojem bi Vilsonu svakako bilo isplaćeno 37 miliona dolara u garantovanom novcu za sezonu 2024/25 ukoliko ostane deo ekipe do 17. marta ove godine. Igračima u NFL je takva klauzula važna kako bi se obezbedili u slučaju katastrofalnog peha, da franšize ne bi mogle tek tako da ih se reše zbog povreda.

Vilson se sa ultimatumom susreo tokom devete nedelje regularnog dela sezone, kada su Bronkosi bili slobodni. Denver je nameravao da preseli Rasela na klupu do kraja sezone isključivo da bi izdejstvovao povoljnije uslove, ali se to ipak dogodilo dva meseca kasnije – uprkos reakciji NFL i asocijacije igrača, piše Sport Klub.

Džered Stidam je igrao na poslednja dva meča u sezoni na poziciji kvoterbeka.

„Kad smo pobedili Kanzas Siti Čifse, tad su mi rekli. Bio sam zbunjen i isprva nisam poverovao da će me klupirati u narednih 9 utakmica ako ne odbacim klauzulu o garantovanom novcu u slučaju povrede, da ne bi morali da plate taj novac ako mi se nešto desi. Nisam hteo da napravim presedan za ostale igrače. Nije bilo šanse da pristanem, pa sam čekao odluku Denvera“, rekao je Vilson i dodao:

„Nisam hteo da uključim NFL i asocijaciju igrača – koji su rekli Bronkosima da to nije dozvoljeno. Trajalo je to čitave sedmice, sve do nekoliko sati pred meč nisam znao da ću igrati protiv Bafalo Bilsa. Tada me je trener Šon Pejton pozvao da porazgovaramo, rekao da zaboravim na sve to – kao da se ništa nije desilo – i da nas očekuje važna utakmica koju bismo voleli da dobijemo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari