Vimbldon: Đoković rutinski deklasirao Sebaljosa 1Foto:EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković je ekspresno preskočio drugu prepreku na Vimbldonu pošto je za samo sat i po deklasirao argentinskog tenisera Orasija Sebaljosa sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3).

Pored sjajne igre, bitno je naglasiti da je Đoković i u ovom meču delovao izuzetno psihološki stabilno i bukvalno ni jednog trenutka svojim kretanjem, ali i stavom na terenu nije dozvoljavao protivniku ni da pomisli da bi mogao da se rezultatski vrati u meč.

Prvi set je najbolji srpski teniser okončao za samo 22 minuta. Brzo napravljeni brejk i vođstvo od 2:0 u gemovima bili su dovoljni da se Sebaljosu kroz samo nekoliko minuta igre poljulja samopouzdanje. Argentinac je već u tim trenucima više delovao kao statista na terenu, odnosno samo kao slabi sparing partner nekadašnjem svetskom broju jedan.

Publika još nije ni sredila utiske iz furioznog prvog seta, a Nole je za samo pola sata završio posao i u drugom, u kojem je ovaj put Argentincu dozvolio da osvoji dva gema. Koliko je samouvereno Nole gospodario terenom na startu drugog seta, najbolje svedoči podatak da je do vođstva od 2:0 u gemovima došao posle četiri vezana asa.

I u trećem setu gledaoci su znali da će Nole lako dokusuriti praktično već nokautiranog protivnika, a jedina dilema je bila koji će biti konačan rezultat. Mala neizvenost nastala je kada je pri vođstvu 4:3 Đoković zatražio intervenciju lekara zbog bolova u levoj nozi. Posle kratke pauze za masažu Nole se vratio na teren i rutinski završio posao završivši set sa 6:3, odnosno iskoristivši već prvu meč loptu.

Pobeda nad Sebaljosom podsetila je po Đokovićevoj igri na njegove šampionske dane s Vimbldona. Novak je dominirao u svim segmentima igre, a naročito je bio nepogrešiv svoj servis. S druge strane, mora se reći i da je Argentinac bio “mali zalogaj”, a da će rivali od trećeg kola pokazati pravi nivo trenutne Đokovićeve forme. Srpski teniser će u narednoj rundi igrati protiv pobednika meča Kajl Edmund (Velika Britanija) – Bredli Klan (SAD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari