Više od 32 meča pod lupom UEFA 1Foto: STARSPORT

Stvarno uvereni u pozitivan ishod ili samo istrajni u korišćenju svih raspoloživih sredstava u borbi za ponavljanje utakmice sa Mačvom, jer ista nije odložena zbog snežne mećave kao ostale u tom 21. kolu, tek klupski čelnici Partizana ne odustaju od zahteva za novim odmeravanjem snaga sa Šapčanima.

Kako nisu „prošli“ kod direktora Zajednice klubova Superlige Vladimira Bulatovića, crno-beli će pisati Komisiji za žalbe Fudbalskog saveza Srbije, u slučaju još jednog poraza za „zelenim stolom“ sledeća adresa biće im Izvršni odbor FSS, a u Humskoj ne isključuju ni isterivanje pravde pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

– Nismo se još obratili Komisiji za žalbe Fudbalskog saveza Srbije, ali učinićemo to u predviđenom roku. Ne možemo znati da li će i koja od instanci uvažiti našu složenu skrupuloznu pravnu argumentaciju, ali kako su govorili stari Grci „dok živim, nadam se“. Posebno što je Partizan stoprocentno u pravu. Nadamo se boljim vremenima u svemu, pa i u ovom slučaju, u suprotnom mi iz uprave ne bismo još bili u klubu – objašnjava za Danas potpredsednik srpskog viceprvaka Vladimir Vuletić.

# Ako se dođe do suda u Lozani s kakvom argumentacijom biste tamo nastupili?

– Ta argumentacija bi bila znatno složenija, a stavili bismo je u kontekst opsežne borbe Evropske fudbalske federacije sa kladioničarskom mafijom, širom našeg kontinenta, pa i u Srbiji. Još u avgustu, na sednici Zajednice klubova Superlige i Prve lige, po preporuci UEFA, došlo je do promena Statuta naše organizacije, kako bi se predupredile nedozvoljene radnje i(li) sanirale njihove posledice, a istom prilikom smo saznali da se više od 32 ovdašnje utakmice nalazi pod lupom ljudi iz Niona. Uz to, imamo situaciju da se klub predsednika Zajednice klubova Superlige Dragomira Lazovića (Javor, prim. aut) nalazi pod prismotrom UEFA, usled sumnje u nameštanje rezultata; da je naš trenutni šampion pod lupom Javnog tužilaštva Francuske, zbog sličnih indicija u vezi susreta sa PSŽ-om; da nam je ova jesenja polusezona bremenita problemima sa suđenjem. Naravno, može da se polemiše da li su njihove greške obični previdi i loše procene ili su deo organizovanog sportskog kriminala. Uglavnom, dođemo li do Suda u Lozani gledaćemo da predočimo opštu sliku o onome što se dešava u Srbiji. Mimo toga, a u vezi s pomenutom materijom, nalazim da su četiri stvari rešenje za srpski fudbal: (po) jedan dobar oftamolog, skrupulozni javni tužilac, nekorumpirani sudija Višeg suda i kredibilni predstavnik medija, spreman da svedoči o svemu tome.

# Desi li se da svuda izgubite bitku hoće li Partizan ostati pri najavi istupanja iz domaće Superlige?

– Neće, jer u tom našem saopštenju vrlo precizno piše da ćemo iskoristiti naše pravo istupanja iz Superlige u slučaju da nadležni u Zajednici klubova SLS ne reaguju u periodu od 48 sati posle utakmice. Dakle, ograničili smo se na reakciju, a ne na ishod cele priče, jer oni ne mogu da se uslovljavaju, a direktor ZSLS nije registrovao meč, pozvao nas je da podnesemo žalbu i sazvao je Izvršni odbor Zajednice, na kojima smo izneli naše viđenje sporne utakmice. Partizan zna pravo, ali ima više uspeha u procesima pred UEFA nego pred Superligom ili u FSS. To možda govori o našoj nestručnosti ili o tendencioznosti u srpskom fudbalu.

# Da li biste uopšte ulazili u ovu borbu da ste pobedili Mačvu umesto što ste odigrali nerešeno?

– Nema mesta spekulacijama tog tipa, jer je Partizan još na poluvremenu tražio prekid meča. Imali smo 45 minuta da promenimo tih 0:0, međutim procenili smo da zbog velikog snega nema više uslova za igru. Generalni direktor Miloš Vazura pozvao je na pauzi direktora Superlige, Vladimir Bulatović ga uputio na sudiju Aleksandra Živkovića, a on pismenim putem odbio zahtev za odlaganjem meča, podnet od strane našeg službenog lica Dragana Velanca. To vam je jedina prava i puna istina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari