Visoka lestvica prethodnika 1

Posle Dragana Kapičića (2007-2011) i Dragana Đilasa (2011-2016) novi, ujedno i treći predsednik Košarkaškog saveza Srbije je Predrag Danilović.

Proslavljeni as naše košarke i dojučerašnji prvi čovek KK Partizan izabran je juče na Skupštini KSS u Hotelu „M“ podrškom 27 delegata (koliko ih je i prisustvovalo sednici) od ukupno 32. Poveren mu je četvorogodišnji mandat sa mogućnošću produžetka na još dve godine.

Predsednik Skupštine KSS Dragan Gačić u Radno predsedništvo imenovao je Dušana Ivkovića i Nebojšu Čovića, dok je Mlađan Šilobad bio overavač Zapisnika. Prvi se delegatima obratio Đilas, odlazeći predsednik Saveza, koji s obzirom na svečani karakter sednice nije želeo da oduzima mnogo vremena.

– I po načinu na koji biramo rukovodstvo, za razliku od nekih drugih sportova, vidi se da je naš jedini klub – Srbija. Njihovo znanje i ljubav prema košarci su najbolja garancija – kratko je poručio Đilas.

Predsednik koji je finansijski stabilizovao Savez, izborom saradnika značajno doprineo odličnim rezultatima najbolje muške i ženske reprezentacije, otišao je posle pet godina nemoćan da se bori sa klubaštvom. Predragu Daniloviću će jedan od osnovnih zadataka biti da reši trzavice prevashodno između Crvene zvezde i Partizana koje su postojale i bile poprilično intenzivne i u vreme njegovog vođenja crno-belih.

– Veoma sam počastvovan izborom. Ovo je priznanje celoj mojoj karijeri, kao sportiste, a jednim delom i kao funkcionera – uzbuđen je bio izborom Danilović, koji nije spremio nikakav govor, iako je znao da će biti izabran za predsednika, tačnije da će mu biti poveren četvorogodišnji mandat.

Danilović je samo u superlativu govorio o njegovom prethodniku otkrivši i neke zanimljive detalje.

– Gospodin Đilas je moj dugogodišnji familijarni prijatelj. Ako moj tim uspe da uradi delić onoga što je urađeno za prethodnih šest godina, biću veoma ponosan. Neće biti lako, ali zato smo tu i uradićemo sve što je u našoj moći da ispravimo ono što može da se popravi, a dobre stvari da takve i ostanu – istakao je novi predsednik „Kuće košarke“.

Već u uvodnom govoru Danilović je poručio da će biti spreman na saradnju sa svima i da bi najviše voleo da kritike budu upućene „licem u lice“.

– Košarka je po rezultatima prvi sport u Srbiji i uvek ćemo biti košarkaška nacija. KSS su uvek krasili sloga i jedinstvo, smatram da tako treba da bude i ubuduće. Trebaće mi sva vaša pomoć, a sve vaše ideje naići će na razumevanje mene i mojih saradnika. Hvala vam još jednom – istakao je Danilović.        

           Stanković: Čestitke Đilasu

            Izbornoj skupštini prisustvovao je i Bora Stanković, počasni predsednik Košarkaškog saveza Srbije. Popularni Čika Bora imao je samo reči hvale za Dragana Đilasa zbog načina na koji je vodio srpsku Kuću košarke: “ Sa Đilasom smo dobili stabilizaciju Saveza, kvalitetan rad i rezultate. Možemo samo da mu čestitamo“, rekao je gospodin Stanković uručivši dosadašnjem prvom čoveku Kuće košarke „zasluženu“ Zlatnu značku KSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari