Vlada Jovanović: Ostali smo bez energije na kraju i to je bio ključ 1foto: Star Sport

Crvena zvezda je očekivano kapitulirala u Istanbulu, doživela još jedan evroligaški poraz, ukupno šesti u sedam odigranih kola (93:79). Ako je za utehu crveno-belima, na terenu Fenera bili su kompetitivni do pred sam kraj utakmice u kojoj nisu mogli da računaju na reprezentativce Srbije.

Evroligaška agonija dobila je novu etapu u Istanbulu. Istina je i da su crveno-beli pružuli sasvim korektnu partiju; da su čak i vodili sredinom treće deonice, međutim, ponovo su rutinirani u odlučujućim sekvencama meča.

Vladimir Jovanović, trener crveno-belih u veoma je teškoj situaciji; već se uveliko priča o njegovoj smeni i bilo bi pravo čudo da ponedeljak dočeka na klupi srpskog velikana.

U analizi poraza, potencirao je gubitak energije u poslednjoj deonici utakmice.

„Bili smo mekani i sporni na početku, što je dovelo do 12 poena minusa. Uspeli smo da se vratimo, ali na kraju smo ostali bez energije i to je bio ključ. Čestitke Fenerbahčeu na pobedi“, kratak je bio Jovanović.

Dimitris Itudis je rekao da je bilo važno zaustaviti Zvezdinu spoljnu liniju.

„Čestitke igračima. Pokazali smo reakciju kada je bilo potrebno, zaigrali agresivnije u odbrani i napadu. Nikada ne znate da li možete da postignete 90 poena, zato je važno da zaustavimo njihove kreatore Nedovića, Vildoze i Ivanovića i kombunaciju koje imaju sa centrima. To je Evroliga, svaki tim ima kvalitet i nema meča koji nije težak“, rekao je Itudis.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari