Država za osvojene medalje košarkašima daje 25.000 evra, dok će basketaši dobiti 20.000 evra 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Košarkašima Srbije za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu biće dodeljeno po 25.000 evra, dok će basketaši za uspeh na Evropskom prvenstvu dobiti po 20.000 evra, odlučeno je na sednici Vlade Srbije.

Na sednici su doneta i rešenja o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini — košarka, 3 na 3, u Izraelu, u Jerusalimu, od 5. do 7. septembra 2023. godine.

Nagradu u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti dobiće košarkaši Marko Branković, Nemanja Barać, Stefan Кojić, Strahinja Stojačić i trener muške košarkaške selekcije Marko Ždero.

Članovi Vlade doneli su rešenja o dodeli novčanih nagrada muškoj Кošarkaškoj reprezentaciji Srbije za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u toj olimpijskoj disciplini koje je održano u Republici Filipini, Japanu i Republici Indoneziji od 25. avgusta do 10. septembra ove godine.

Nagrade u visini od po 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti dobli su članovi naše košarkaške reprezentacije i njihov trener Svetislav Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari