Vladan Matić: Dolazim u Metaloplastiku, ispoštovali su sve moje uslove 1Foto: RK Metaloplastika

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Šapčanin Vladan Matić, potvrdio je mađaskim medijma da će biti novi trener Metaloplastike.

Iako su u Rukometnom klubu Metaloplastika želeli da ima novog trenera ostane tajna do 1. jula, Vladan Matić potvrdio je ono što se u medijma već neko vreme spekulisalo.

„Obratili su mi se ljudi iz Metaloplastike, oni su prošle godine završili na petom mestu u srpskom prvenstvu. Žele da napreduju i osvoje titulu. Iz tog razloga su želeli da potpišu ugovor sa mnom na duži vremenski period, ali moj uslov je bio da za sada potpišemo na godinu dana, a posle ćemo videti da li su obe strane zadovoljne i shodno tome doneti odluku“, rekao je Matić.

On je istako da je u oktobru prošle godine imao tešku operaciju kuka, posle koje je usledio višemesečni oporavak.

„Tako da sam bio sprečen da radim, a kada sam se oporavio svi klubovi u Mađarskoj su već imali rešeno pitanje stručnog štaba. U Metaloplastici su ispoštovali sve moje uslove, tako da nisam mogao da im kažem ne“, objasnio je Matić.

On će na klupi naslediti Miodraga Kažića, trenera koji je sa ekipom, klubu posle šest godina, vratio pehar Kupa Srbije.

Matić koji već godinama sa porodicom živi u Segedinu, funkciju će preuzeti 1. jula, kada je zakazana prozivka u Šapcu, a 25. jula startuju pripreme za novu sezonu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari