Vlahović da se ugleda na Halanda 1EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Dušan Vlahović u poslednje vreme igra dobro, tačnije otkad je prebrodio i oporavio se od povrede prepona. Kako bi poboljšao efikasnost, njegov nekadašnji trener smatra da bi trebalo da se ugleda na vršnjaka iz Mančester sitija.

Ćezare Prandeli sigurno je najzaslužniji što je Vlahović u Fiorentini dobio minutažu i ulogu shodno svom talentu.

Po povratku na klupu „ljubičastih“ italijanski sturčnjak je momentalno uvrstio Vlahovića u startnu postavu, ukazavši mu maksimalno povrenje.

Danas Prandeli uživa u partijama srpskog centarfora, ali ga i savetuje da se ugleda na Erlinga Halanda iz Mančester sitija.

Srbin je u dresu Juventusa postigao 18 golova na 40 utakmice, dok je Haland produktivniji u opremi „građana“.

„Haland ima neverovatan kvalitet. Uleće u kazneni prostor sa neverovatnom odlučnošću. Napadači proučavaju jedni druge i Dušan mora da uzme inspiraciju od Erlinga“, razmišljanja je Prandeli.

Vlahović je u nedavno u Kupu Italije prvi put u dresu Juventusa zaigrao sa nekadašnjim saigračem iz Fjorentine, Federikom Kijezom. Saradnja bi tek u budućnosti trebalo da donese rezultate.

„Sećam se Federika u omladinskom pogonu Fjorentine. On i Vlahović će formirati razorno napadačko partnerstvo, kompletni su igrači.“

Prandeli je prokomentarisao i oduzimanje čak 15 bodova crno-belima u toku sezone, zbog finansijskih malverzacija.

„Oni su samo bod ispod sedme pozicije, ali su i dalje Juventus. Oduzimanje bodova nekad može da bude motivacija, mogu im dati podsticaj u Ligi Evrope i Kupu Italije. Alegri mora da pronađe način da aktivira sve igrače, tako će grupa biti jača.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari