Vlahović dao 40. gol u Seriji A 1foto EPA-EFE/Claudio Giovannini

Ako ovako rezultatski nastavi i tokom zime ne proda Vlahovića ili Milenkovića, Fiorentina bi mogla da se do kraja sezone bori i za mesto u Ligi šampiona naredne takmičarske godine. „Ljubičasti“ su u poslednjem kolu Serije A slavili na terenu Bolonje (2:3), a Dušan Vlahović je realizovanim jedanaestercem došao do svog 40. gola u italijanskom prvenstvu.

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović postigao je treći gol za Violu, sa bele tačke u 67. minutu. To je njegov 13. gol ove sezone u italijanskom prvenstvu, a 40. koji je u karijeri postigao u Seriji A.

Samo tri inostrana fudbalera su postigla toliko pogodaka u Seriji A, a da su bili mlađi od Vlahovića (21 godina, 312 dana), to su Alešandre Pato, Antonio Anheliljo i Žoze Altafini.

Takođe, Srbin je postao tek četvrti fudbaler u istoriji Serije A koji je pre 22. rođendana postigao 30 golova u kalendarskoj godini. Pre njega su to uradili još Đuzepe Meaca, Antonio Valentin Anheliljo i Feliče Borel.

Fiorentina je prethodno povela u 33. minutu, golom Jusefa Maleha, koji je odlično ispratio centaršut Nikolasa Gonsalesa.

Nije se predavao tim Siniše Mihajlovića, pa je u 42. minutu Musa Berou pogodio za izjednačenje.

Ponovo su gosti bili u vođstvu od 52. minuta. Kristijano Biragi je odlično izveo slobodan udarac i pogodio gornji desni ugao.

U 67. minutu je Vlahović realizovao penal, pošto je prethodno Lukas Skorupski oštro startovao u kaznenom prostoru.

Konačni rezultat postavio je Eron Hiku u 83. minutu utakmice.

Fiorentina je ostvarila drugu uzastopnu pobedu i sa 27 bodova je na petom mestu na tabeli. Bolonja je sa 24 na osmoj poziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari