Vlahović zaboravljen, imao samo devet dodira sa loptom protiv Sampdorije 1EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Neretko italijanski mediji pišu o tome, praktično od dolaska Dušana Vlahovića u Juventus, da je njegov napadački potencijal nedovoljno iskorišćen. Prelaskom Anhela di Marije u redove Stare dame, trebalo bi da sposobnosti robusnog srpskog napadača budu produktivnije po crno-bele, pogotovo nakon obavljenog transfera Filipa Kostića iz Ajntrahta, međutim protiv Sampdorije u Đenovi viđen je Juventus iz prošle sezone, uglavnom bezidejan i nemoćan da iskoristi napadačke mogućnosti Vlahovića (0:0).

Crno-beli su remizirali, nisu uspeli da postignu gol, a zahvaljujući odličnom Perinu ostali su nesavladani u italijanskoj luci. Jesu imali dve-tri dobre prilike ali je sveukupan utisak bio da su pružili partiju nedostojnu kandidata za osvajanje skudeta.

Da stvar bude složenija, Vlahović je toliko bio bezopasan, suštinski u zonama daleko od prilika da postigne gol, da se nameće pitanje hoće li tokom sezone uspostaviti adekvatnu konekciju sa saigračima, s obzirom na to da ne spada u centarfore kadre da u kontinuitetu prave razliku izrazito dominantnom igrom jedan na jedan.

Statistički pokazatelj da je za 90 minuta u Đenovi imao samo devet kontakata sa loptom, uključujući i početan udarac na meču, najbolja je ilustracija koliko je protiv Sampdorije bio zaboravljen, odnosno koliko su kreativci Juventusa podbacili.

Preciznije, u prvom poluvremenu ostvario je samo tri kontakta sa loptom, a ako mu je za utehu, nedavno se u sličnoj situaciji našao i Luka Jović, nastupajući za bivši klub Dušana Vlahovića.

Protiv Empolija, korpulentni napadač imao je u dresu Fiorentine tek dvanaest kontakata sa loptom, od kojih većinu van opasne zone gola ekipe iz Toskane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari