Vodeći triling juri nove bodove 1Foto: Logo

Sve osim pobeda ekipa iz vrha Dinama, Proletera i Metalca bilo bi veliko iznenadjenje u predstojećim utakmicama prolećnog nastvka prvoligaškog karavana.

Dinamo dočekuje na Jumku ekipu Radničkog iz Pirota koju je jesenas savladala na njihvom terenu sa rekordnih 5:3. Piroćanci su u prva četiri kola osvojili od mogućih 12, samo dva. Na drugoj strani Dinamo je neprikosnoven na svom terenu jer nije izgubio ni jednu utakmicu. Vranjancima su bodovi neophodni i za očuvanje prve pozicije na tabeli uoči derbija sezone u sredu protiv Proletera u Novom Sadu.

Metalac posle bledunjavog starta (jedna pobeda, remi i dva poraza) protiv Slobode ima priliku da se vrati u krug timova koji konkurišu za jedno od dva mesta koja vode u Super ligu. Sloboda će učiniti sve da ostane ne poražena i podgreje nade u opstanak.

Zahuktali Proleter, gostuje Bežaniji i biće to ozbiljan ispit za Novosadjane protiv neugodne ekipe iz beogradskog predgradja koja se nalazi u zoni rizika od selidbe u niži rang pa im svaki bod produžava nadu u opstanak. Lako neće biti ni oporavljenom Novom Pazaru na gostovanju u Bačkoj Topoli protiv ekipe TSC-a. Ulogu blagog favorita pazarci imaju jer su u četri kola osvojili deset bodova, ali to moraju da pokažu i na terenu. Beogradski „orlići“ su favoriti protiv Radničkog iz Kragujevca i pobedom bi nastavili da se „mešaju“ u borbi za vrh tabele, pogotovu u slučaju kiksa neke od ekipa iz vodećeg trilinga. Dobar meč se očekuje i u Dobanovcima gde Budućnost Saše Štrbca ovog proleća igra odlično, a u goste im dolazi ekipa Temnića osokoljena prošlonedeljnom pobedom protiv Dinama. Teleoptik će biti u prilici da osvoji nove bodove protiv Jagodine na njihovom terenu obzirom da je ovaj tim izgubio sve šanse da se spase ispadanja.

U prošlom kolu postignuto je 18 golova (2,2 po utakmici) što jena nivou  prvoligaškog proseka u ovoj sezoni. Na do sada odigrane 152 utakmice postignuto je ukupno 320 golova ( prosečno 16 po kolu) ili nešto više od dva na svakom meču.

Raspored i tabela

TSC – Novi Pazar, Sindjelić – Radnički 1923, Jagodina – Teleoptik, ČSK Pivara – Indjija, Metalac – Sloboda, Budućnost – Temnić 1924, Dinamo – Radnički Pirot, Bežanija – Proleter.Sve utakmice igraju se u subotu sa početkom u 15 i 30 sati.

Dinamo 41, Proleter 39, Metalac 36, Sindjelić 33, Novi Pazar 30, TSC 29, Indjija 28, Budućnost 27, Radnički 1923 26, Bežanija 22, Teleoptik 21, ČSK Pivara i Sloboda 19, Temnić 1924 18, Radnički Pirot 16, Jagodina 10.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari