Vojvodina i Čukarički odigrali vrhunski meč, zakuvava se borba za UEFA takmičenja 1foto: Starsport

U derbiju 26. kola fudbalske Superlige palo pet golova.

Publika na novosadskom „Karađorđu“ uživala je danas u kvalitetnom klupskom fudbalu, na srpski način, a sav bodovni kajmak pokupila je domaća Vojvodina – 3:2.

U deulu bez favorita, jer su obe ekipe bile visokorangirane i pre ove runde SLS i bore se za izlazak u Evropu, na leto, prvo poluvreme pripalo je vidno motivisanim Lalama.

Dejan Zukić je načeo mrežu beogradskog sastava već u petom minutu, da bi Uroš Nikolić nedugo zatim duplirao prednost (14). Naravno, Brđani se nisu predavali. Baš suprotno.

Trebalo im je podosta vremena da uhvate priključak, ali su preko Nemanje Tošića (67) i Radovana Pankova (73) u nastavku stvari vratili na početnu tačku. Međutim, nisu izdržali.

Hteli su da naprave totalan preokret, ali su pretrpeli poraz, pošto je Miulan Lazarević u 82. minutu približio Vojvodinu vodećem kvartetu Crvena zvezda-Partizan-Čukarički-TSC.

Za, po mogućstvu, što bolji položaj i bodovni saldo pred deobu istih za potrebe igranja plej-ofa.

„Bila je dinamična utakmica između dva kvalitetna tima. Mnogo nam znači ova pobeda, jer kad vodite 2:0, pa onda bude 2:2 i na kraju opet pobedite, onda osetite neko olakšanje. Međutim, već sutra se okrećemo novoj utakmici. Pred nama je dug put, moramo još dosta da radimo…

Čestitam momcima na tome što su pokazali karakter, a videćemo na kraju šta smo zaslužili i koliko bodova ćemo osvojiti. Nadam se da će to biti dovoljno za Evropu”, rekao je trener pobedničkog tima Radoslav Batak nakon jednog od najuzbudljivijih mečeva SLS ove sezone.

Naravno, njegov poraženi kolega Dušan Kerkez nije mogao biti zadovoljan, iako je njegov tim pokazao kvalitet i karakter u jurnjavi za izjednačenjem.

“Kada otvorite ovako utakmicu, sa vrlo brzo primljena dva gola, onda je jako teško da se vratite protiv kvalitetne ekipe kao što je Vojvodina. U drugom poluvremenu energija je bila na visokom nivou i nakon što smo se vratili posle 2:0, verovatno zbog prevelike želje da se pobedi platili ceh.

Bila je zanimljiva utakmica, pravi derbi ekipa koje se bore za Evropu. Mojim momcima čestitam na drugom poluvremenu, a to prvo poluvreme treba da nam bude veoma velika škola”, poručio je šef stručnog štaba Čukaričkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari