"Voleo bih da ovako nastavimo": Obradović hvali ekipu za izdanje protiv Asvela 1Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pobeda u 22. kolu Evrolige po ukusu trenera Partizana.

Željko Obradović spada u zahtevnije stručnjake, pa igračima sigurno znači kada ih javno pohvali, kao što je to bio slučaj posle večerašnje sjajne partije i važne pobede nad Asvelom (92:71), u 22. kolu košarkaške Evrolige.

„Veoma sam zadovoljan i voleo bih da nastavimo u ovim ritmu jer opet su sjajne brojke kada su u pitanju izgubljene i osvojene lopte. Tako je bilo i protiv Zvezde i voleo bih da nastavimo. I drugi podatak, u prvom poluvremenu su imali osam ofanzivnih skokova, a u drugom samo tri. Nekoliko napada je bilo da nisu uspeli da šutnu ka košu, sve pohvale igračima“, poručio je šef struke Partizana.

Prema njegovom priznanju, minutaža u zadnjoj i jedinoj izgubljenoj četvrtini planski je drugačije raspoređena, jer treba sačuvati snagu za duel sa Žalgirisom, 3. ferbruara u Kaunasu. Za rivala koji takođe pretenduje na Top osam.

„Oni su agresivan i fizički tim, dosta polažu na odbranu, igraju u velikom ritmu, sa dosta izmena. Posle toga ima još dosta da se igra, ali nas sada zanima isključivo Žalgiris. Najvažnija stvar je da igramo agresivno na lopti. U prvom poluvremenu smo imali tri greške u odnosu na ostatak utakmice, ali to je tako, da ne pominjem imena.

Moramo da radimo, sve to izgleda bolje. Jedna od ključnih stvari protiv Žalgirisa je agresivnost na lopti i njihovim ključnim igračima, kao što smo večeras na Diju Bostu i Nandu De Kolou. Uvek postoje igrači koji su najvažniji za igru nekog tima“, zaključio je Obradović, uz priznanje da je prošlonedeljni trijumf nad Crvenom zvezdom u istom takmičenju samo nabildovao timsko samopouzdanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari