Voždovac platio ceh za Zvezdin remi sa Vojvodinom 1

Srpski šampion u fudbalu deklasirao Zmajeve na njihovom terenu, u 21. kolu Superlige – 0:6.

Posle kiks remija na otvaranju prolećnog dela prvenstva, prošlog vikenda kod kuće, branilac titule nije dozvolio iznenađenje na beogradskom „krovu“.

Šta više, pobednik se znao već posle 25 minuta, jer je crveno-belima toliko trebalo da daju tri gola i stave ruku na prva tri boda u nastavku sezone.

Da se domaćinu loše piše najavio je rani gol Gelora Kange u 15. minutu, kada je vezista iz Gabona, sa srpskim pasošem, lagano iskoristio jedanesterac.

Aleksandar Pešić je pre toga povučen u kaznenom, sudija je uz konsultaciju video tehnologije pokazao na belu tačku i dodelio crveni karton Đorđeviću.

Od trenutka kada je žuti kartion preinačen u isključenje, a Kanga iskoristio zicer šansu sve je išlo na ruku gostiju, po njihovom planu i želji.

Brojčano jači i kvalitetniji tim Miloša Milojevića stezao je obruč oko mreže Katića, u nameri da što pre završi posao i spokojan uđe u drugi deo meča.

Iz tog pritiska izrodili su se pogoci Osmana Bukarija (u 19. min, na asistenciju sjajnog delioca lopti Kange) i Aleksandra Kataija (u 25. min. ga je Mirko Ivanić spojio sa golom).

I Osman Bukari se na kratko upisao u strelce (45+1), međutim taj njegov majstorski udarac je poništen, zbog ofsajda u začetku akcije u finišu prvog poluvremena.

Igra mačke i miša nastavljena je i posle predaha, kada su nova trojica prvotimaca najtrofejnijeg srpskog kluba popravila svoj ovosezonski „poenterski“ učinak u SLS.

Prvo je argentinski novajlija Aleks Vigo, odlično reagujući na jedan odbitak u polju, u 64. minutu dao svoj prvi pogodak od zimskog dolaska na „Rajka Mitića“.

Potom ja Zambijac Kings Kangva overio „petardu“ (77), da bi Ivanić, nakon jednog od brojnih kornera (82) stavio tačku na ubedljivu pobedu i produžetak trijumfalne serije protiv Voždovca.

Bilo je prilika za još pogodaka, ali i ovako je Crvena zvezda uspela da se iskupi za promašaje u prošloj rundi i zaustavi krnjenje velike bodovne prrednosti nad Partizanom.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari