Vranjanci ponosni na nastup rukometaša Stefana Dodića u dresu reprezentacije Srbije u Poljskoj 1

Vranjanac Stefan Dodić (19) oduševio je svoje sugrađane u debitantskom nastupu u rukometnoj reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Poljskoj. Selektor Toni Đerona dao je šansu mladom igraču u utakmicama protiv Alžira i Nemačke.

– Svetsko prvenstvo u rukometu za nas je posebno interesantno jer u dresu sa državnim grbom nastupa naš Vranjanac Stefan Dodić, jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi. Videlo se to i u utakmicama protiv Alžira i Nemačke, kada je Stefan imao odličan učinak u asistencijama, a postigao je i golove – ocenjuje za portal Danasa nekadašnji igrač Nikola Savić, strastveni zaljubljenik u rukomet.

Stefan Dodić, koji je svoju karijeru počeo u Severnoj Makedoniji prešao je u poljski Kjelce, a sada na pozajmici igra u Zagrebu.

Selektor Toni Đerona, pozvao je ovog devetnaestogodišnjaka u A selekciju, nakon što je Stefan Dodić predvodio juniorsku reprezentaciju Srbije na EP u Švedskoj gde su naši rukometaši osvojili bronzanu medalju.

Dodić je zbog svojih asistencija na ovom prvenstvu proglašen za najkorisnijeg igrača, čime je dobio šansu da nastupa kao najmlađi reprezentativac naše zemlje na SP u Poljskoj.

Vranjanci ponosni na nastup rukometaša Stefana Dodića u dresu reprezentacije Srbije u Poljskoj 2
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Selektor Đerona, pružio je šansu Dodiću u meču Srbije protiv Alžira (36:27), a Vranjanac se odužio sa tri gola i četiri asistencije. Manju minutažu imao je u meču protiv Nemačke koji je sinoća u Katovicama naša reprezentacija izgubila (33:34), a Dodić je opet imao nekoliko asistencija.

„Stefan Dodić ima tako malo godina, a igra kao da mu je ovo peto ili šesto svetsko prvenstvo. Zaista vrhunski igrač“, bio je komentar na igru Vranjaca komentatora RTS Predraga Strajnića.

Ostalo je upamćeno da je Stefan Dodić, želeći da se rukometno usavršava svakodnevno putovao dvesta kilometara od Vranja do Skoplja gde je trenirao u tamošnjem klubu, a potom se vraćao kako bi pohađao školu u rodnom gradu.

-Očekujemo da naš Stefan pokaže još više u narednim mečevima protiv Katara, kao i u drugoj fazi takmičenja u koju će se sasvim sigurno plasirati reprezentacija Srbije – kažu u RK Vranje, gde svi odreda navijaju za ovog Vranjanca sa vanserijskim rukometnim talentom na poziciji srednjeg beka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari