"Vreme će pokazati kako ćemo rešiti probleme": Obradović najavio promene posle novog poraza 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener košarkaša Partizana svestan da nešto ozbiljno ne valja kada se izgubi šest od sedam poslednjih mečeva.

Pogotovo što su crno-beli prečesto padali u neizvesnim završnicama. Protiv Baskonije, Olimpije Milano, Valensije, Crvene zvezde… Sada i protiv Cedevita Olimpije u meču 10. kola ABA lige u Ljubljani – 77:74.

“Zaslužena pobeda rivala, posle meča u kojem su odlučile nijanse. Čitavim tokom se vodila ravnopravna borba, bilo je jasno da će detalji rešiti pitanje pobednika, a naš rival je bio srećniji i mirniji. Hvala navijačim na velikoj podršci, ali mi je strašno žao i boli me što im ne vraćamo istom merom, što im ne donosimo radost koju žele i zaslužuju. Borili smo se, ali ne dovoljno”, podvukao je Željko Obradović.

Jasno je da je potrebna hitma i temeljna reakcija, jer tim u koji je ovog leta uloženo dosta novca ne ide u dobrom smeru. Pre svega u povratničkoj sezoni u Evroligi.

„Neke stvari ćemo definitivno morati da promenimo. Kako ćemo da rešimo probleme koje imamo, vreme će pokazati. Idemo u Vilerban, a s obzirom na stanje u kome se nalazimo, jasno je da je Asvel favorit u meč koji sledi. Nije lako kada izgubite nekoliko utakmica na jednu loptu. Moj posao kao trenera je da podignem ekipu, nastojaću to da uradim”, svestan je najtrofejniji stručnjak u evropskoj košarci.

Samo je pitanje kako je to moguće izvesti kada se utakmice nižu kao na traci, jer će Partizan već ovog utorka gostovati Asvelu, a zatim na svom parketu ugostiti Efes, u oba slučaja u Evroligi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari