Vreme za ozbiljne promene 1Sa utakmice Srbija-Mađarska Foto: RSS

Iza velikih očekivanja kriju se velika razočaranja, a upravo se tako najbolje mogu opisati rezultati rukometašica Srbije u mađarskom Đeru, na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

U porazima od Rusije (24:29) i Mađarske (23:31) kao da su svi problemi koji su godinama mučili žensku rukometnu selekciju isplivali na površinu, pa je sinoćnji susret sa Kazahstanom bio samo puka formalnost.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić priznaje iz Đera za Danas da su očekivanja na kvalifikacionom turniru za odlazak u Tokio bila veća.

– Teško je psihički se oporaviti nakon ovog neuspeha. Očekivanja su bila mnogo veća, ali nas realnost po ko zna koji put spusti na zemlju. Sa selektorom Obradovićem su prošle četvorogodišnji ciklus, na Svetskom prvenstvu u Japanu izborile ove kvalifikacije za Olimpijske igre i dobile priliku da ostvare životni san. Koliko god da znam da su motivisane, spremne za ostvarenje tog sna, na terenu ipak to nije bilo vidljivo – priča Delićeva.

Ona je navela i da će porazi od Ruskinja i Mađarica biti ozbiljno analizirani u narednom periodu.

– Jedna smo od najiskusnijih i u proseku najstarijih reprezentacija i ukoliko želimo da započnemo novi ciklus na pravi način biće potrebno vreme, a i ozbiljne promene – zaključuje Delićeva.

Da su promene potrebne što pre potvrdila je i izjava pivotkinje srpskog tima Dragane Cvijić posle meča sa Mađarskom.

– Evropsko prvenstvo u Danskoj je bilo prvo upozorenje da mora nešto da se menja. Nadam se da će to pomoći u budućnosti nekim novim generacijama… Nadam se da smo mi žrtva toga i da će zbog mene ‘sutra’ neko otići na Olimpijske igre. Na devojke sam preponosna, nemam nijednu lošu reč da kažem. Ali, situacija je takva da je moralo hitno nešto da se menja – rekla je Cvijićeva.

Selektor Ljubomir Obradović takođe nije krio razočaranje i samo je ukratko prokomentarisao rezultate iz Đera

– Zaslužena pobeda Mađarske. Srbija nije bila na potrebnom nivou. Želim Mađaricama i Ruskinjama dobar plasman u Tokiju – naveo je Obradović.

 

Rezultati i tabela

1. kolo

Rusija – Srbija 29:24

Mađarska – Kazahstan 46:19

2. kolo

Mađarska – Srbija 31:23

Rusija – Kazahstan 33:26

3. kolo

Srbija – Kazahstan sinoć

Mađarska – Srbija sinoć

1. Mađarska 4

2. Rusija 4

3. Srbija 0

4. Kazahstan 0

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari