Vruć teren u Novom Mestu 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde putuju danas u Novo Mesto, gde ih sutra (18.00) očekuje meč sa Krkom na otvaranju 14. kola ABA lige.

Vremena za pripremu ove utakmice nije bilo, posle meča sa Limožom odrađen je samo jedan trening oporavka.

Ovo će biti 22. meč dve ekipe u istoriji regionalnog takmičenja, crveno-beli su slavili 16 puta. U prvoj utakmici ova dva tima koja je odigrana u Beogradu Crvena zvezda je pobedila 80:66.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić upozorava na činjenicu da će ekipa do utakmice imati jako malo vremena za oporavak i pripremu.

„Krka je kompaktna ekipa, koja je vrlo neugodna kod kuće, pobeđivali su u svojoj dvorani do sada sve ekipe koje su pretendenti na visok plasman: Budućnost, Megu, Partizan, Mornar. I taj podatak govori da imaju kvalitet, i da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo da dobijemo ovu utakmicu. U sredu uveče smo imali tešku utakmicu u Evrokupu i imamo problema sa rovitim igračima, Faje, Radanov, Dobrić je bio pod virusom, svi su počeli da treniraju, ali nisu još maksimalno spremni“, rekao je Tomić.

Filip Čović koji je protiv Limoža odigrao svoju verovatno najbolju utakmicu ove sezone takođe naglašava da je Krka „nedomaćinska“ ekipa.

„Igraju jako dobro na svom terenu. Moramo da odigramo maksimalno, skoncentrisano, jer nas očekuje tim koji je sve pobede do sada beležio protiv ekipa koje su vrlo kvalitetne i na ‘papiru’ su bili autsajderi u tim utakmicama. Nemamo puno vremena nakon dve teške utakmice u prethodna tri dana, ali naše je da damo sve od sebe i u Novom Mestu“, mišljenja je Čović.

Već u ponedeljak na Božić, crveno-belima sledi put u Malagu na utakmicu sa Unikahom.

Čarteri za Malagu i Valensiju

Zbog zgusnutog kalendara takmičenja ali i želje da u utakmicama Evrokupa u gostima ima podršku navijača, Crvena zvezda je za putovanja u Malagu (polazak 7. januara) i Valensiju (15. januara) organizovala čarter letove u kojima će uz ekipu biti i navijači. Cena aranžmana je 299 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari