Vučelić: Skupština nije održana, nije bilo uslova 1Milorad Vučelić i Miloš Vazura foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

„Skupština nije održana, na njoj nisu birani nikakvi organi ni članovi upravnog odbora. Za održavanje skupštine, nije bilo uslova. Sve nove skupštine su nelegalne, nelegitimne. Dakle, sve druge manifestacije i događaji, nemaju nikakvu pravnu valjanost“, rekao je Milorad Vučelić, dosadašnji predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan kome je mandat istekao 2019. godine.

„Suštinski, 17 predstavnika udruženih klubova JSD je ušlo u prostorije i uredno predalo ovlašćenja i nije bilo nikakvih problema. U tom momentu je bilo 68 glasova, koji su svi, uključujući i Ostoju Mijailovića, bili unutra sa urednom predatim ovlašćenjima, dali samim tim legitimitet i kvorum skupštini koja je trebalo da bude održana“, nastavio je izvesni Slobodan Blagojević, čiju funkciju i nadležnost Vučelić nije želeo da objasni.

„Stručna služba SD je primetila neke nepravilnosti. Pet predstavnika koji su došli nisu imali validno ovlašćenje i nismo mogli da prihvatimo. Neka su bila potpisana od lica koja nisu bila ovlašćena da zastupaju klub, a neki nisu imali potpune podatke na ovlašćenjima koja su doneli. Nije bila navedena funkcija lica u klubu iz kojeg su navodno došli. Posle dolaska svih navedenih, pojavila su se neka lica sa duplim punomoćjem. Naravno da nismo mogli da ih pustimo u unutra. Pokušali smo da im objasnimo da je to nemoguće“, nastavio je Blagojević

„Kada nismo dozvolili tim licima koja nisu imala pravo i kada je gospodin Mijailović verovatno procenio da bez tih lica nema većinu, naredio je delegatima koji su sa njim došli, da napuste skupštinu. Oni su po komandi svi otišli sa stadiona. Posle jednog incidenta u hodniku, koji je prijavljen nadležnim organima, skupštinski proces je prekinut. Incident je nastao kada je Mijailović pokušao da otme ovlašćenja koja nisu bila validna. Došlo je tu do koškanja, kontakta. Sve je snimljeno i prijavljeno nadležnim organima“.

Potom je Milorad Vučelić još jednom uzeo reč i objasnio da je Skupština potom prekinuta.

„U tom trenutku posle komande i odlaska delegata, ja sam registrovao i konstatovao jednostavno da za dalji rad nemamo kvorum i na taj način smo sa svim mogućim pravilima prekinuo tu skupštinu, sa namerom da se nastavi legalan rad na konstituisanju organa Jugoslovenskog sportskog društva“, zaključio je Vučelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari