Vučić mladim sportistima sa Kosova: Beograd uvek bio i ostaće vaš glavni grad 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije kojima je poručio da je Beograd „uvek bio“ i da će ostati njihov glavni grad.

„Beograd mora uvek da bude najprivlačniji za sve Srbe ma gde da žive a Beograd je u vašoj zemlji. Ovde ste danas samo gosti Predsedništva a u Beogradu ne možete baš ni da budete gosti, tu ste domaći“, kazao je Vučić na prijemu u Predsedništvu.

Navodeći da su mladi sportisti tokom boravka u Beogradu obišli stadione Crvene zvezde i Partizana kao i Hram Svetog Save, Vučić je najavio da će ih pozvati na osvećivanje tog verskog objekta u oktobru čemu bi trebalo da prisustvuje i predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Tad ću da zamolim Putina da vas pozdravi i da možete da mu se obratite i bar u jednoj reči da mu kažete šta vas tišti na Kosovu i Metohiji“, rekao je predsednik Srbije.

Mladim sportistima sa Kosova i Metohije je poželeo da čuvaju svoje svetinje i budu svoji na svome.

„Želim vam da budete vaspitavani u svojim školama i porodicama kao ponosni gradjani Srbije, da uvek znate gde vam je otadžbina, gde je njen glavni grad i da se svim srcem uvek borite za svoju zemlju Srbiju“, kazao je Vučić.

On je uručio reket i loptice teniseru Filipu Paviću iz Novog Brda koji je u mladjim kategorijama osvojio 25 turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari