Vučić najavio povećanje nagrade budućim olimpijcima, za zlato 100.000 evra 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se iznosi novčanih nagrada olimpijcima za osvojene medalje na narednoj olimpijadi povećati na 100.000 evra za zlatnu, 90.000 za srebrnu i 80.000 za bronzanu.

On se zahvalio reprezentativcima Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju na njihovom „ogromnom trudu i neverovatnom vremenu“ koje su odvojili da bi „branili boje Srbije i doneli radost njenim građanima“.“Na svim sportskim takmičenjima uvek su građani uz njih, ali Olimpijske igre nisu samo igre pojedinaca i kolektiva, ne samo pokazivanje zajedništva i kvaliteta u sportu, već i svojevrsno takmičenje nacija“, kazao je Vučić na prijemu sportista Srbije koji su osvojili medalje na Olimpijskim igrama u Predsedništvu.

Sportisti koji su predstavljali Srbiju osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju i za to će biti novčano nagrađani.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je istakao da je Srbija po broju medalja na Olimpijskim igrama 2012. godine bila peta u regionu, a da je danas druga, odnosno iza Mađarske koja ima 20 osvojenih medalja.

„Mađari su to zaslužili, ne samo zbog 20 medalja već i zato što je njihova država mnogo ulagala. Više nego mi“, rekao je Vučić.

Najavio je niz ulaganja u sportsku infrastrukturu u narednom periodu, a najavljujući veće iznose nagrada rekao je „da pokušamo da se približimo Italijanima koji su u Južnoj Evropi najveći po nagradama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari