Vučić o Mundijalu u Kataru: U ekipi Hrvatske je sve majstor do majstora, ali "orlovi" su za nijansu jači 1Foto: Printscreen/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ovog jutra gostujući na TV prva rekao kako se nada da će fudbalska reprezentacija Srbije imati puno navijača i u drugim državama, a istakao je Mađarsku, Bugarsku i Rumuniju, preneo je portal Index.hr.

„Ne znam hoćemo li uspeti ili ne, ali ćemo ići da pobedimo. I u tom sportskom smislu, fudbalskom smislu, naciji se vratio ponos. Voleo bih da se u četvrtfinalu sastanemo s Hrvatskom koja je jedna sjajna reprezentacija”, rekao je Vučić, a preneo ovaj portal.

Vučić je objasnio i kako bi moglo da dođe do tog duela.

“Pošto ćemo u osmini finala ići na Urugvaj ili Portugal ako prođemo grupu u kojoj su Švajcarska, Brazil i Kamerun, možemo ići na Hrvatsku u četvrtfinalu i to bi bio veliki derbi. Oni imaju fantastičnu reprezentaciju, staru, iskusnu, sve majstor do majstora. Ali ja mislim da smo mi u ovom trenutku za nijansu jači. Voleo bih videti, bila bi strašna utakmica”, istakao je predsednik Srbije.

Hrvatska se nalazi u grupi F koja se u osmini finala ukršta sa grupom u kojoj su Nemačka, Španija, Kostarika i Japan.

Ako Hrvatska i Srbija prođu grupe sa različitih pozicija, navodi Index, mogu se sastati u četvrtfinalu, ako prođu grupe sa istih pozicija, susret je moguć tek u finalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari