Vujasinović u Beogradu 1Foto: http://www.usss.org.rs

U moru gastabajterskih angažmana srpskih vaterpolo igrača i trenera, oteranih teškom besparicom u domaćim klubovima, konačno jedna vest u kontra smeru.

I to bombastična, jer je na trenersku klupu novopečenog člana Prve lige – VK Novi Beograd seo jedan od najvećih asova u istoriji ovog sporta Vladimir Vujasinović, inače desna ruka trofejnog selektora Dejana Savića u reprezentaciji naše zemlje i prošlogodišnji strateg italijanskog velikana Pro Reka.

Na poziv nekadašnjeg sagrača iz nacionalnog tima i predsednika Opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića, prihvatio je ponudu da bude šef stručnog štaba prvog tima, ali i vodi računa o svim kategorijama pomenutog kluba, čija planirana ekspanzija je ideja Šapića, iako ovaj svojevremeno fenomenalni golgeter nema nijednu funkciju u novoj upravi. Da iza Vujasinovićevog povratka u zemlju stoje velike ambicije potvrđuje i budući sastav Novog Beograda, jer će u njemu biti mesta za Dimitrija Rističevića (stiže iz Katanije), Đorđa Filipovića (rumunska Steaua), Petra Tomića (Partizan).. tj. momke s iskustvom A reprezentativaca.

O svemu tome danas će iz prve ruke, na bazenu 11. april, govoriti vlasnik svih mogućih najsjajnijih medalja iz igračkih dana (osim olimpijske), osvajač četiri trenerske krune sa Partizanom, čija finansijska agonija preti gašenjem evropskog vaterpolo giganta, i „kreator“ dve domaće šampionske titule i nacionalna Kupa sa Pro Rekom iz Đenove. Da stvar bude zanimljivija, prošlosezonski prvak Šabac imaće jaku konkurenciju i u još jednoj vaterpolo legendi – Igoru Milanoviću, od pre neki dan trenera Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari