Vujin iz patika u fotelju 1EPA/AXEL HEIMKEN

Poznati srpski rukometaš novi je potpredsednik Vojvodine.

Devetostruki uzatopni šampion Srbije u muškoj konkurenciji dobio je veliko pojačanje u upravi, jer se Majko Vujin prihvatio visoke funkcije u novosadskom klubu.

U igračku penziju je otišao prošle sezone, sa 37 godina, a sada se prihvatio odgovornog posla, željan učenja i afirmacije nalik onim u vreme dok je „terorisao“ golmane sa pozicije beka.

Vujin je karijeru je počeo u nekada čuvenom Sintelonu iz Bačke Palanke, da bi 2003. godine prešao u mađarski Dunafer, odakle je nakon tri sezone otišao u moćni Vesprem. Tamo se zadržao šest sezona, pre nego što je napravio transfer u trofejni Kil.

Za sedam godina u dresu nemačkog i evropskog velikana uzeo je veliki broj trofeja u domaćim okvirima, ali je ostao bez najvrednijeg, Lige šampiona. Nakon razlaza je produžio u Sportinga iz Lisabona, da bi na kraju aktivnog bavljenja rukometom branio boje makedonskog Vardara i mađarskog PIK Segeda.

U dresu A reprezentacije Srbije dobitovao  jedaleke 2003. godine, a vrhunac je doživeo 2012. godine u Beogradu, kada su Orlovi završili kao viceprvaci Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari