Vujošević: Navijači Partizana treba da ćute jer Vučić pomaže košarkaški klub 1Foto: Marko Djokovic/Starsport

Bivši trener Partizana Duško Vujošević poručio je navijačima crno-belih da ne bi trebalo da vređaju Aleksandra Vučića na košarkaškim utakmicama zato što predsednik Srbije pomaže klub.

On se osvrnuo na skandiranje dela navijača na mečevima crno-belih u Areni.

„Ne ćute oni. Oni tuku ako neko proziva Vučića ‘Vučiću, p*****’. To ne sme da se radi. Pri tome, Partizanovi navijači u košarci se ne ponašaju pametno, ako vide da država to sponzoriše treba da ćute, da podržavaju klub i kraj priče. Nek svoj bunt ispoljavaju na fudbalu, klub je tamo u situaciji da propada i to je temeljno urađeno. I da se sadašnje rukovodstvo skine treba vremena da nova vlast koja bi bila normalnija, da bi sport bio normalniji, ko zna koliko bi trebalo klubu da se to uspostavi. Tamo gde se to dešava bi trebalo da bude reakcija“, naglasio je Vujošević u „Dnevniku“ na TV Nova.

On je govorio i o tome da je država odredila poslove određenim navijačkim grupama kako bi ih držala pod kontrolom.

„Bio je pokušaj da se smanji uticaj tih navijača, ne u smislu navijanja, nego u smislu snaga u društvu. Na dva telefonska poziva 40.000 može da izađe na ulice. Mislim da je i Đinđić imao mnogo problema. Sećam se utakmice Zvezda – Partizan na ‘Marakani’ kada je uletela publika, pa se sećam Partizan – Budućnost jedna od prvih utakmica posle 5. oktobra u Pioniru kada je uletela publika, instruisana verovatno od nekih, u to vreme, starih snaga“, rekao je Vujošević, a zatim dodao:

„Vučić kada se vratio na vlast shvatio je njihov značaj, on je odavno u vlasti od 90-ih godina, shvatio je njihov značaj za njegov opstanak na vlasti, sprovođenje vlasti i njegovih interesa, da oni budu tu. Postoje nezadovoljni koji u podeli nisu prošli dobro, Radovi i Zvezdini navijači su dobili legalne poslove da grade, jedan važniji deo tih navijača, postoje ti nezadovoljni koji nisu prošli kako treba, neki mlađi, a ovi iz Partizana su dobili da rade nelegalne.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari