Vujošević pozvao Vučelića da podnese ostavku: Mijailović dokazao da je uspešniji 1Duško Vujošević i Ostoja Mijailović. Foto:Starsport.rs ©

Bivši trener KK Partizan i predsednik JSD Partizan Duško Vujošević podržao je Ostoju Mijailovića u borbi za preuzimanje funkcije prvog čoveka Sportskog društva.

Mijailović je nasledio Milorada Vučelića, koji tu promenu upisanu u Agenciju za privredne registre ne priznaje, pa je pokrenuo tužbe protiv naslednika.
Vučelić je i na čelu FK Partizan, a Vujošević ga je pozvao da se povuče i sa te funkcije, te kompletno rukovodstvo da prepusti Mijailoviću i novim ljudima.
“Pozivam Vučelića da da ostavku. Napravio je neke rezultate, ‘ajde, ja sam mislio da će više da zaštiti Partizan“, rekao je Vujošević u jutarnjem programu televizije „Nova S“.
“Trebalo bi da se zna u kolikim je dugovima fudbalski klub, priča se 30 miliona, 40 miliona evra. Gomilaju dugove, ne razvijaju igrače, prodaju talente i grčevito se bore za ostanak na funkcijama. Pristali su na ulogu ikebane, da Partizan bude drugi. Stanojević nije na to pristao, bunio se, pa su ga proglašavali ludim, pričali su da podseća na mene. Ko su oni da prete izlaskom iz Spotskog društva? I navijači treba da se dignu. Kakvo izlaženje Fudbalskog kluba iz Sportskog društva?!“, rekao je Vujošević.
On smatra da se Mijailović dokazao u vođenju Košarkaškog kluba Partizan.
“Uspešniji je Ostoja Mijailović otkako je došao u košarkaški klub. Taj klub je bio u ozbiljnim finansijskim problemima. Iskoristio je situaciju što Vučelić tri godine nije zakazivao izbornu Skupštinu. Ja sam bio romantičar na mestu predsednika JSD, a nisam siguran da su i oni. Tu niko nije sasvim u pravu, ali pozitivniji je Mijailović“, rekao je legendarni trener crno-belih, a zatim dodao:
„Ako ne ide sve ovo ka deoničarskom Sportskom društvu, gde bi se uzimalo vlasništvo nad stadionom, pa možda gradio novi stadion sa poslovnim zgradama. Ta njegova borba za Sportsko društvo mi nije do kraja jasna, pogotovo sam oprezan što u pozadini stoji Novak Nedić. U svakom slučaju je Mijailović pozitivniji, uneo je u košarku i svoje privatne pare“, izjavio je Duško Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.