Vukojevićeva iznenadila favorite, sigurni Mikec i Stefanović 1Foto: Streljački savez Srbije

Prvim kolom Kupa Srbije danas je u Novom Sadu počela sezona takmičenja vazdušnim oružjem na domaćoj sceni.

Sa dve titule iz Novog Sada vraća se mlada Kragujevčanka Teodora Vukojević. Članica „Čika Mate“ je u gađanju vazdušnom puškom pobedila je i u apsolutnoj (seniorke i juniorke) i u svojoj juniorskoj konkurenciji. U apsolutnoj kategoriji na pobedničko postolje popela se samo jedna seniorka, drugoplasirana Krstina Stojanović (Crvena zvezda). Treća pozicija pripala je Novosađanki Tatjani Banjac, koja je za 0,3 kruga nadmašila četvrtoplasiranu Andreu Arsović.

U nadmetanju muškaraca puškom iznenađenja nije bilo. Ubedljivo je pobedio olimpijac Milutin Stefanović, koji je, poput Vukojevićeve, član „Čika Mate“.

Damir Mikec je bio najprecizniji vazdušnim pištoljem, postigavši lični rekord, sa odličnih 589 krugova, jedan manje od državnog rekorda Andrije Zlatića.

Pištoljem za dame najuspešnija je bila Brankica Zarić iz domaćeg Novog Sada 1790.

Na najviši stepenik pobedničkog postolja u juniorskoj konkurenciji, sem Vukojevićeve, popeli su se Đorđe Savić (puška, „Oko sokolovo“, Kosjerić), Branko Mašanović (pištolj, Policajac) i Katarina Maricki (pištolj, „Živko Relić Zuc“).

Ekipne pobede odneli su: Novi Beograd Ušće (puška, žene), “Čika Mata” (puška, muškarci), Policajac (pištolj, muškarci) i Partizan (pištolj, žene).

Drugo kolo biće održano u Smederevu 19. i 20. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari