Posle visoke pobede nad Luksemburgom, pred kaćkom publikom, i dva treninga u Nišu, naši najbolji rukometaši ponovo su napustili zemlju. Ovoga puta samo da bi otišli do susedne Makedonije, s čijom će A selekcijom večeras, u Ohridu, odigrati utakmicu petog kola pretkvalifikacija za prvenstvo Evrope u Norveškoj, sledeće godine.

Posle visoke pobede nad Luksemburgom, pred kaćkom publikom, i dva treninga u Nišu, naši najbolji rukometaši ponovo su napustili zemlju. Ovoga puta samo da bi otišli do susedne Makedonije, s čijom će A selekcijom večeras, u Ohridu, odigrati utakmicu petog kola pretkvalifikacija za prvenstvo Evrope u Norveškoj, sledeće godine. Obe reprezentacije su plasmanom na prva dva mesta u Drugoj grupi već izborile učešće u baražu,ali međusobnim duelom treba da odluče koja će, kao najuspešnija u ovoj fazi, dobiti lakšeg protivnika u baražu.
– Nije svejedno kakav ćemo učinak imati u preostalim mečevima sa Makedonijom. Ko bude bolji imaće lakši žreb u baražu, i obrnuto. Potrudićemo se, zato, da već na ovom gostovanju obavimo pola posla, a onda pred našim navijačima, u Nišu, potvrdimo osvajanje prve pozicije u grupi – optimista je Ratko Nikolić, prvi pivotmen crvenih i španskog Portland San Antonia, koji će, posle preležanog gripa, najzad biti sto posto na raspolaganju selektoru Jovici Cvetkoviću. Stručni štab, međutim, neće moći da računa na povređeni triling Stojković – Marjanac – Marković.
Revanš meč Srbije (druga sa tri pobede i jednim porazom) i Makedonije (ima maksimalnih 8 bodova iz duela sa Izraelom i Luksemburgom) zakazan je za ovu subotu, u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari