Za potvrdu brejka 1

U prvoj takmičarskoj akciji s novim (starim) selektorom Jovicom Cvetkovićem i nekolicinom povratnika u nacionalni tim, najbolja muška rukometna selekcija Srbije iznenadila je u četvrtak Rumuniju na njenom terenu (22:23)

Iznenadila je i javnost u našoj zemlji, naviklu na neuspehe Orlova, ali će brejk u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sledećeg januara imati smisla samo ako strelac zlatnog gola Petar Nenadić i društvo dupliraju tu važnu pobedu u nedeljnom revanšu u kragujevačkoj hali Jezero.

– Tamo smo uspeli da ih iznenadimo odbranom 3-2-1 i nekim taktičkim rešenjima u napadu, a realizaciju nekih zamisli ostavili smo za revanš. Prezadovoljan sam kako smo odradili prvo poluvreme dvomeča s najboljom reprezentacijom u našoj grupi, na početku kvalifikacija, ali očekujem od moje ekipe da i u drugoj utakmici bude maksimalno borbena i mudra. Samo tako možemo do još dva važna boda – jasno je Cvetkoviću da će rumunski selektor Španac Havijer Paskval gledati da uzvrati istom merom u predstojećih 60 minuta.

Pre izleta u Baja Mare u taboru našeg tima računalo se da bi ih čak i dva boda iz komšijskog derbija značajno približili takmičenju u Hrvatskoj, ali su im apetiti u međuvremenu porasli.

– Pobeda nad ozbiljnim rivalom u pretoploj hali koštala nas je mnogo energije, ali verujem da imamo dovoljno snage da još jednom dobijemo Rumune. Idemo po još dva boda – najavljuje bek Orlova, trenutno drugoplasiranog tima Grupe 2, s dve pobede i jednim porazom, ispred Poljske i Belorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari