Zabrinutost Barselone zbog povrede Ansu Fatija 1Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Nova povreda mišića Ansua Fatija izaziva zabrinutost u Fudbalskom klubu Barselona.

Fudbaler Barselone na pozajmici u Brajtonu povredio se u poslednjoj utakmici kluba protiv Notingem Foresta, a njegov trener Roberto De Zerbi je na konferenciji za novinare izjavio je da su ga na „dugo izgubili“, potvrđujući nivo povrede napadača.

Prvi pregledi Ansu Fatija ne unose optimizam, a igrač ima značajan problem sa tetivom desne noge. U očekivanju dodatnih testova da se potvrdi tačan obim povrede, predviđa se da će Ansu morati da bude van terena oko tri meseca i da će morati da prođe kroz dug period oporavka. Povreda Fatija dolazi u teškom trenutku pošto je napadač bio sve popularniji u Brajtonu, sa četiri gola i jednom asistencijom u odigranih 14 utakmica u svim takmičenjima.

Vredi podsetiti da je Ansu Fati imao dugu istoriju povreda poslednjih sezona koje su ga sprečile da nastavi da igra za Barselonu, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Sve je počelo 7. novembra 2020. godine povredom unutrašnjeg meniskusa levog kolena. Bio je podvrgnut operaciji čak četiri puta da bi rešio probleme sa kolenom i propustio skoro godinu dana fudbala, što je usporilo njegov ogroman napredak. Već u novembru 2021. godine, Ansu je započeo svoje muke sa povredama mišića. On je slomio butni biceps na levoj nozi protiv Selte, propustivši dva meseca sezone, a obnovio je istu povredu u januaru tokom svog povratka na teren u utakmici protiv Atletik Bilbaa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari