Zagrevanje za SAD i Italiju 1

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas startuje na finalnom turniru Svetske lige koji se igra u Ruzi, predgrađu Moskve.

Prvi protivnik naših vaterpolista, koji brane trofej, biće selekcija Kazahstana.

– Uslovi su stvarno fantastični. Hotel je sjajan, a jedini problem je što je bazen na kome ćemo igrati utakmice udaljen 50 minuta vožnje od hotela. Za sada je sve u najboljem redu i sve misli su nam okrenute pripremi utakmice sa Kazahstanom – počeo je priču reprezentativac Srbije Miloš Ćuk i potom analizirao prvog rivala.

– Kazahstan je svakako najslabiji tim u grupi, ali sigurno nas očekuje teška utakmica. Tako je svaki put na otvaranju turnira dok se ne uđe u takmičarski ritam. Taj prvi meč na takmičenju sa sobom nosi posebnu težinu bez obzira na to ko je rival. Ipak, mi smo favoriti i idemo na pobedu – smatra Ćuk.

Reprezentacija Srbije igraće u A grupi, a osim Kazahstana za rivale će imati SAD i Italiju. Drugu grupu čine Rusija, Hrvatska, Japan i Australija. Turnir će biti izuzetno naporan, jer će u šest dana biti odigrano isto toliko utakmica. Iz tog razloga jučerašnji izlet u Moskvu i te kako je prijao našim vaterpolistima:

– Dobili smo par sati slobodno pa smo se prošetali po Crvenom trgu, slikali i ručali u Moskvi. Bio je lep dan i slobodno vreme smo iskoristili na najbolji moguć način da napunimo baterije pred naporan turnir – konstatovao je Ćuk.

Prema planu i programu rada selektora Dejana Savića, vaterpolisti su juče odradili dva treninga.

– Prva utakmica je uvek teška, pogotovo posle puta. Kazahstan ne poznajemo tako dobro, ali će sigurno biti interesantno jer njih vodi naš trener Nemanja Knežević i zato moramo biti obazrivi. Kao i do sada, ići ćemo utakmicu po utakmicu, razmišljati samo o prvom narednom protivniku i nadamo se da ćemo odbraniti zlato osvojeno prošle godine – rekao je Nemanja Ubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari