Zagrevanje za sredu 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, mesecima kao kuglaške čunjeve obaraju protivnike u prvenstvu, pa njihovi navijači, javnost i oni sami očekuju da ovog vikenda produže duge serije pobeda i tako nabildovanog samopouzdanja počnu odbrojavanje do međusobnog klinča sledeće srede.

Jer, psihi je lakše kada se u večiti derbi ne uđe posle kiksa, naročito ako bi epilog komšijskog duela mogao definitivno da reši trku za titulu šampiona Srbije, kao što je sada slučaj.

Baš zato će biti zanimljivo videti da li će trener drugoplasiranog Partizana protiv Metalca i šef struke, za devet bodova uspešnije, Crvena zvezda protiv Napretka kadrovskim i taktičkim rešenjima probati da zavaraju jedan drugome trag.

– Nema potrebe da odmaramo igrače. Ipak, dva fudbalera se još nisu vratila sa reprezentativnih obaveza, a pojedinci su umorni pa ćemo sa najsvežijom postavom izaći na teren. Zanima me samo subotnji duel, jer šta ću na derbiju ako ne dobijem Metalac? Rekao sam članovima stručnog štaba da neću ići na derbi ako sutra ne pobedimo – rekao je Aleksandar Stanojević, trener crno-belih.

– Poštujemo rivala i trenera koji je izdanak Partizana. O njihovom kvalitetu najbolje govori podatak da su među retkim klubovima koje nismo pobedili ove sezone… I ranije sam pričao o Lazetićevim kvalitetima. Pokazao je u Metalcu da je spreman već sad da preuzme Partizan – hvali kolegu Stanojević.

Dejan Stanković uzeo je već jedan takav na početku karijere uz aut liniju, ali bi tek ovosezonski bio potpuno njegov, jer je prošlu krunu mnogo više zasluga prethodnika Vladana Milojevića. Zato mu je bitno da na terenu Napretka  nastavi sa lupanjem superligaških „recki“.

– Napredak je opasan protivnik i očekuje nas jedno teško gostovanje. Nedostajaće navijači, obično je stadion bio pun i bila je prava fudbalska atmosfera. Oni imaju svoj cilj i svoje planove, a to je borba za srednji deo tabele. Znamo šta nam je činiti i to ponavljam od početka sezone. Vratili su se svi iz reprezentacije, skoro svi su se oporavili. Videćemo kakva će situacija biti sa Milunovićem, ali i to ide dobrim putem. Nadam se da će vrlo brzo biti u konkurenciji za sastav. Skoro svi smo na broju i biće mi izazov da odaberem startnih jedanaest fudbalera – podvlači Stanković, uz napomenu da se ne bavi pre vremena večitim derbijem.

– Ne razmišljam o Partizanu u ovom trenutku. Tako klasifikujemo stvari od početka, imamo prvenstvo i kup, imali smo evropske utakmice. Nijedna utakmica nije velika ili mala. Igraćemo jedan tvrd meč, ali namestili smo glavu za svaki sledeći duel, a i za ovu utakmicu koja nam donosi tri boda i mir – uverava Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari