Zamena za razočaravajućeg Nejpira u sopstvenim redovima: Zvezda vraća najboljeg mladog košarkaša Evrope 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nikola Topić (18), predvodnik juniorske košarkaške reprezentacije Srbije koja je prošlog leta postala šampion na Evropskom prvenstvu u Nišu, najbolji igrač tog takmičenja, vratiće se u Crvenu zvezdu, saznaje Sport Klub.

Crveno-beli su se opredelili da jednog od najdarovitijih igrača Starog kontinenta, veliku nadu srpske košarke, pošalju na sazrevanje u Megu, gde je trebalo da ostane do kraja sezone, kaleći se kroz ABA ligu.

Pošto se mimo planova tim s Malog Kalemegdana rastao s američkim plejmejkerom Šabazom Nejpirom (32), povratnikom u Armani iz Milana, koji nije opravdao očekivanja, a došao je da bude oslonac, nađeno je da je Topić najbolje rešenje za organizaciju igre uz sve boljeg Miloša Teodosića (36).

Odluka je utanačena posle razgovora Zvezdinog trenera Janisa Sferopulosa s mladim draguljem.

U sastavu bi trebalo da bude već u susretu s Igokeom u Beogradu u 15. kolu regionalnog takmičenja. Utakmica je u subotu u „Štark areni“ (20 časova).

Zvezdu prethodno, u četvrtak u 20.15 časova, očekuje evroligaški duel s Panatinaikosom u Atini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari