Zaraza u Real Madridu, klub u karantinu 1EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Real Madrid potvrdio je danas da je jedan prvotimac njihovog košarkaškog kluba bio pozitivan na korona virus, zbog čega je sportski centar na severu španske prestonice, u kojem treniraju košarkaši i fudbaleri, zatvoren, a za košarkaše i fudbalere je uveden karantin.

Španski kraljevski klub u saopštenju nije objavio ime zaraženog košarkaš, navodeći da je test na korona virusa bio pozitivan. „Od tog trenutka na snagu je stupila preporuka o uspostavljanju karantina i za fudbalere i za košarkaše jer dele objekte u sportskom kampu“, navedeno je u saopštenju Real Madrida.

Košarkaši Crvene zvezde trebalo je večeras u 21 čas u Madridu da igraju utakmicu 29. kola Evrolige, a na zvaničnom sajtu Evrolige objavljeno je obaveštenje o suspenziji takmičenja. Crvezna zvezda potvrdila je da je dobila zvaničnu odluku čelnika Evrolige da se takmičenje privremenio prekida i da velčereas neće igratio meč u Madridu protiv Reala. Na sajtu KK Crvena zvezda objavljeno je da je ekipa u Madridu i da klub čini sve da košarkaše, smešetene u hotelu, bezbedno vrati u Beograd.

Sportski cetar Siudad Real Madrid (Ciudad Real Madrid) je zatvoren, a svom osoblju Real Madrida preporučeno je da ostanu u karantinu. Agencija Hina javila je da u sportskom kampu u severnom predgrađu Valdebebas treniraju trojica Hrvata – kapetan fudbalske reprezentacije i vezni igrač Relaa Lua Modrić i košarkaš Boris Tišma (18), dok je hrvatski lekar Niko Mihić šef je lekarske službe Real Madrida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari