Zašto je FK Crvena zvezda tražila i dobila priznanje titule iz 1946. godine?

Sve zbog treće zvezdice

Ostavite komentar


  1. Zvezda, Srbija – nikad Jugoslavija! Ali titula je titula. Pa ako je AP Vojvodina deo R Srbije bilo bi korektno da FK Spartak i FK Crvena Zvezda sada odigraju dvomec i ko pobedi moze da ucestvuje u kvalifikacijama za Ligu sampiona 1947. Mozda da se ipak konsultuje visedecenijski predsednik FSJ Dzarovski koji sasvim sigurno zna koje su te tri do cetiri fudbalske sezone koje nisu bile znacajnije nameste pa u skladu sa tim i zvezdice na grbicima.

  2. Ako pišete precizno onda navedite koji je to sportski ili neki sud dodijelio titule jsd. Napišite šta piše u uefi ko je tih godina bio šampion

  3. ima jedna sitnica
    mnogo se zadnjih decenija urinira po SFRJ i iz CRO i iz SRB
    a kad treba onda nije srbožderna niti hrvatožderna
    ajduk je imao onda zvezdu na dresu koju su oma 90 izbacili
    ali titula može, kao CZ nisu mogli disati za vreme sfrj ali sad
    titula može?
    Da se mene pita dodelio bih im titule od 41. do 46. jer je CZ osvojila za vreme
    Nedića (koji bio je zvezdaš okoreli) sva prva mesta a Rajko davao golove…
    da se ne ljute…

  4. FSS treba da zapocne pregovore sa FS Severne Makedonije oko resavanja problema sa titulom iz 1987. Sta god pricali o ovoj Zvezdinoj tituli ona nije ni blizu sporna kao ova iz 1987, jer nju zvanicno priznaju dva kluba, Partizan u Srbiji i Vardar u Severnoj Makedoniji sto je mislim jedninstven slucaj u svetu i zato ga treba resiti, vaznije je pitanje od ove iz ’46. Zamislite da Zvezda sebi prizna titulu iz 1986 kao sto je to Vardar uradio sa svojom… Pa to bi bio ogroman haos, a moglo bi da se desi. Zbog toga zvanicno resiti ovo iz ’87 pa dalje pricati.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.