Zašto su samouvereni teniski rekreativci izbacili Rodika iz takta: Sada bih od Novaka izgubio sa 6:0, 6:0, sumnjam da bi i moj komšija Bil prošao bolje 1Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Bivši američki teniser Endi Rodik (40), svojevremeno i prvi „reket“ sveta, osvajač Ju-Es opena 2003, skočio je kao oparen kada je video rezultate jedne ankete među teniskim rekreativcima u SAD.

Suluda je, srdito smatra on, njihova samouverenost jer troje od četvoro drži da bi sigurnu uzeli bar jedan gem u okršaju s profesionalcem u meču na dva dobijena seta.

Među anketiranima uzrasta od 18 do 24 godine čak 81 odsto misli da može da se šepuri zbog osvojenog gema. Stariji od 55 godina su umereniji u određivanju granica sopstvenih mogućnosti – 47 odsto. Žene su izraziti optimisti sa 71 odsto.

Polovina ispitanika je uverena da je brzina njihovog servisa ili ravna ili i bolja od servisa prosečnog profesionalnog igrača.

„Sumnjam da bih sada, kao rekreativac, 11 godina po završetku karijere, mogao da uzmem ijedan gem protiv profesionalca, a sasvim sam siguran da sam bolji od većine rekreativnih igrača. Sada bih od Novaka (Đokovića) izgubio sa 6:0, 6:0. Sumnjam da bi i moj komšija Bil prošao bolje“, napisao je Rodik na tviteru.

Rodik i Đoković su se sretali devet puta od prvog međusobnog okršaja 2007. do poslednjeg na Olimpijskim igrama na vimbldonskom terenu u Londonu 2012, koji su omeđeni pobedama našeg asa, ali američki teniser se u penziju povukao s pozitivnim skorom – 5:4.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari