Zbog Kolubare, Superliga bi mogla da se proširi? Klubu privremeno vraćeni bodovi, stopirana kazna FSS-a 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Sud za arbitražu u sportu doneo je odluku da privremeno Kolubari vrati oduzete bodove, bez kojih je prethodno ostao na osnovu kazne Fudbalskog saveza Srbije.

CAS je odluku FSS-a stavio van snage, procenjujući da je kazna u vidu devet oduzetih bodova Kolubari težine ispadanja iz Superlige bile preuranjena, pogotovo jer klubovi koji se sumnjiče da su sa ekipom iz Lazarevca učestovali u nameštanju utakmica, subotički Spartak i Mlados GAT, nisu na sličan način sankcionisani, već samo novčano.

Prema saznanjima Sport kluba, CAS je ovakvom presudom vratio Kolubaru u elitu, jer bi sa devet vraćenih bodova klub iz Lazarevca takmičenje završio na prvom mestu plej-auta, ne na pretposlednjem.

Odluka Fudbalskog saveza Srbije „privremeno je stavljena van snage“ a sud u Lozani najavio je da će konačna presuda biti donešena 21. jula kada bi trebalo da počne nova sezona u najelitnijem domaćem takmičenju.

Žrebanje parova zakazano je već za 23. jun, skoro mesec dana ranije.

S tim u vezi, moguće je da Superliga bude proširena, što je Kolubara i tražila, a što bi bilo krajnje komično u okolnostima kada se radi na tome da broj klubova bude smanjen tokom narednih sezona, kako bi se dobilo na kvalitetu.

Da nije bilo kazne Kolubari, direktno bi iz elite ispao Radnik iz Surdulice, a Javor bi išao u baraž.

Sa Kolubarom, Superliga trenutno ima 17 klubova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari