Zdravko Mamić zadovoljan odlukom suda da oslobodi optužbi prvog čoveka Crvene zvezde: Uz Terzića i Vučića crveno-beli još dugo na vrhu 1Foto: EPA/EFFE/ANTONIO BAT

Bivši predsednik Dinama Zdravko Mamić rekao je da očekuje da će Crvena zvezda još dugo vladati srpskim fudbalom i dodao da mu je drago što je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić oslobođen optužbi za malverzacije prilikom transfera igrača.

Mamić se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini gde je otišao nakon što ga je sud u Zagrebu proglasio krivim za izvlačenje novca iz Dinama i nanošenje štete državnom budžetu.

– Drago mi je mnogo zbog Zvezdana Terzića. Lično ga znam i onda mi je još draže. Reč je o izuzetnom fudbalskom funkcioneru, uz Dragana Džajića najpoznatijem u srpskom sportu, ne samo u fudbalu. I sa sportske i sa ljudske strane mi je drago što su se te njegove nevolje okončale – rekao je Mamić u razgovoru za Maksbet sport.

On je dodao da će se Crvena zvezda zahvaljujući Terziću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „vratiti na stare staze slave“.

– Video sam da je osvojen turnir u Rusiji, da je Fjorentina razmontirana u Beogradu sa 5:0. Dolaskom Terzića u Zvezdu ispunjava se ono što sam rekao, a to je da će Zvezda da se vrati na stare staze slave. Zaslužan je, naravno, i predsednik Vučić. Zvezda igra direktno Ligu šampiona ove godine, vidno je ojačana ekipa. Ne treba sada očekivati neka čuda, ali pričao mi je Terzić kakav je projekat i da je veoma ambiciozan – izjavio je bivši prvi čovek Dinama.

Mamić smatra da Partizan još dugo neće biti u konkurenciji za osvajanje titule u Srbiji.

– To je bila moja naredna misao. Hajduk nam je proslavio punoletstvo, punoletno su lice, sad su ušli u 19. godinu. Ako Zvezda uđe u voz nove Lige šampiona, siguran sam da će i Partizan da “slavi” punoletstvo. A ako Dinamo kojim slučajem bude prvak Hrvatske i nađe se u istom društvu sa Zvezdom, Hajduk neće biti prvak još 19 godina. Sad im je prilika i bojim se da će ove godine nekao da “ukradu” titulu Dinamu – rekao je Mamić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari